23948sdkhjf

Hydro skal samarbeide med svensk stålselskap om hydrogen

Hydro Havrand og svenske H2 Green Steel samarbeider for å utforske store produksjonsprosjekter for grønt hydrogen

Hydro Havrand, Hydros fornybare hydrogenselskap, og H2 Green Steel har signert et Memorandum of Understanding (MoU) for i fellesskap å utforske mulighetene for storskala produksjonsanlegg for grønt hydrogen i Brasil og Norden.

Grønt hydrogen

Hydro Havrand og H2 Green Steel samarbeider for å utforske store produksjonsprosjekter for grønt hydrogen.

Hydro Havrand, Hydros fornybare hydrogenselskap, og H2 Green Steel har signert et Memorandum of Understanding (MoU) for i fellesskap å utforske mulighetene for storskala produksjonsanlegg for grønt hydrogen i Brasil og Norden.

I Brasil tar selskapene sikte på å etablere et-prosjekt for å produsere grønt hydrogen. Hvis det realiseres, vil hydrogenproduksjonsanlegget muliggjøre ca. 5 millioner tonn grønt stål gjennom direkte jernreduksjon, i et anlegg eid av H2 Green Steel, og redusere ca. 9,5 millioner tonn CO2 per år. I tillegg vurderer partene levering av grønt hydrogen til andre avtakere i sektorer som er vanskelig å redusere. Selskapene ser også på mulighetene for et storskala, grønt hydrogenanlegg i Norden.

Avkarbonisering

- For sektorer som er vanskelig å redusere, er grønt hydrogen nøkkelen til å nå netto nullutslipp. Dette partnerskapet er bygget på våre selskapers komplimenter innen grønt hydrogen, og kombinerer Hydro Havrands industri- og energiekspertise med H2 Green Steels evner innen avkarbonisering av stålindustrien. Dette viser vår vilje til å avkarbonisere industrier som er vanskelig å redusere gjennom sterke industrielle partnerskap, sier Per Christian Eriksen, leder for Hydro Havrand.

Under MoU vil partene også samarbeide om temaer som designkrav til hydrogenproduksjonsanlegg, systemstandardisering og optimalisering. Det vil være dedikert, samlet innsats for å sikre forsyningssikkerhet og sikker drift for hydrogenproduksjon, lagring og utnyttelse.

Deler verdier

-Med dette partnerskapet tar H2 Green Steel en enda tydeligere retning inn i den grønne hydrogenøkonomien. Når vi velger partnere å jobbe med, går vi til selskaper som deler våre verdier og som virkelig ønsker å ta grep for å transformere industrier som er vanskelig å redusere. Det finner vi i Hydro Havrand, og vi utfyller hverandres kompetanse og kapasitet, sier Kajsa Ryttberg-Wallgren, konserndirektør og leder for forretningsenhet Hydrogen i H2 Green Steel.

VILJE: - Dette samarbeidet viser vår vilje til å avkarbonisere industrier som er vanskelig å redusere gjennom sterke industrielle partnerskap, sier Per Christian Eriksen, leder for Hydro Havrand. FOTO: HYDRO

Ved å forfølge disse mulighetene kan Hydro Havrand trekke på sine energikapasiteter som en del av Hydro, inkludert Hydro Energy Markets og Hydro Rein, for å muliggjøre konkurransedyktige kraftkostnader.

Alle prosjekter avventer vellykkede mulighetsstudier og markedsforhold og vil være gjenstand for innhenting av nødvendige myndighetsgodkjenninger. Ambisjonen er å gjennomføre prosjekter fra andre halvdel av tiåret.

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.102