23948sdkhjf

Nammo med storkontrakt

Raufoss-bedriften Nammo går i tospann med koreansk selskap for å utstyre stridsvogner med 120 millimeters ammunisjon.

Det går fram av en pressemelding fra Nammo.

Kontrakten går ut på at Nammo skal utvikle 120 millimeters ammunisjon til Hyundai Rotem Company, som bygger stridsvogner. Ammunisjonen skal brukes til typen K2, som er en av to stridsvogner som Norge vurderer å kjøpe.

- Milepæl

– Dette er en stor milepæl for Nammo, uttaler Audun Dotseth i pressemeldingen.

– Dette betyr kraftigere ammunisjon for Nato-land som bruker K2, inkludert Norge, sier Dotseth videre.

I den første fasen av samarbeidet skal Nammo jobbe med å integrere sin allerede eksisterende ammunisjon, med hensikt å forsikre seg om god sikkerhet, samt at den er best mulig tilpasset K2.

– Vi er glade for avtalen med Hyundai Rotem. Dette er lovende både teknisk og industrielt, og sikrer finansiering av et veldig viktig utviklingsprosjekt, sier Dotseth til Forsvarets forum, som først omtalte saken.

100 millioner dollar

Nammo skriver i sin pressemelding at den første delen av samarbeidet er verdt fem millioner dollar, men at den summen kan stige til over 100 millioner dollar dersom Nammo i framtiden skal produsere og levere ammunisjonen til K2-brukerne.

– Avtalen mellom disse selskapene vil videre forberede K2 for det europeiske markedet. Stridsvognen er i dag fult konfigurerbar med NATOs ammunisjonsstandard og samarbeidet med Nammo vil ytterligere styrke sikkerheten for leveranser både for Norge og andre land i Europa som benytter K2, sier visepresident i Hyundai Rotem, Euiseong Lee.

Kilde: Nammo

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109