23948sdkhjf

Ny havvind-base vil få 1000 arbeidsplasser

Hvis alt går etter planen til WindWorks Jelsa vil det bli om lag 1000 nye arbeidsplasser ved en ny havvind-base på Jelsa i Suldal koimmune.

WindWorks Jelsa, som er eid av Norsea Group, Ryfylke IKS og Suldal kommune, har nemlig inngått en samarbeidsavtale med det sveitsiske selskapet Implenia.

Dette går fram av en pressemelding fra de to selskapene.

«Partene er enige om å utvikle og drifte serieproduksjon av offshore vindfundamenter i betong ved hjelp av kostnadseffektive produksjonsprosesser, automatisering og eventuell bruk av innovative teknologiske løsninger», skriver de i pressemeldingen.

70 havvindturbiner hvert år

WindWorks Jelsa er planlagt etablert på Jelsa i Suldal kommune, og planen er å bygge 70 flytende havvindturbiner årlig.

Selskapet skriver videre at anlegget vil bidra til stor verdiskapning i regionen, om lag 1.000 arbeidsplasser på basen og bidra til å sette Rogaland og Norge på det internasjonale havvindkartet.

«Det arbeides for at WindWorks Jelsa skal være klar for bygging av betongfundament for flytende havvind til Utsira Nord», heter det videre i pressemeldingen.

I to faser

Prosjektet skal etter planen utvikles i to faser, som ved full utbygging vil representere et produksjons- og sammenstillingsområde på 800.000 kvadratmeter.

– Det er flere store oppgaver som skal løses, både regulatoriske og kommersielle før WWJ kan realiseres og investeringsbeslutning tas, avslutter styreleder Geir Ims i WindWorks Jelsa i pressemeldingen.

 

Kilde: WindWorks Jelsa

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109