23948sdkhjf

Fase II-gjennomgang av foreslått oppkjøp av Alumetal

Den 6. oktober 2022 besluttet EU-kommisjonen å åpne en fase II-saksbehandling av Hydros planlagte oppkjøp av det polske resirkuleringsselskapet Alumetal S.A.

En fase II-prosedyre er et ordinært ledd i EU-kommisjonens fusjonskontroll i tilfeller der Kommisjonen i den innledende vurderingsfasen ikke har kunnet utelukke bekymringer knyttet til en transaksjon.

Forlenget til 10. oktober

Hydro annonserte sitt tilbud på 100 prosent av aksjene i Alumetal S.A. 29. april 2022. Tegningsperioden ble senere forlenget til 10. oktober 2022. Etter Kommisjonens beslutning om å åpne en fase II-gjennomgang, vil ikke den juridiske betingelsen for det offentlige tilbudet være oppfylt før tegningsperioden utløper.

Hydro jobber aktivt med å gjennomføre transaksjonen og vil de neste månedene fortsette å samarbeide med EU-kommisjonen i fase II.

Da oppkjøpet ble annonsert i april i år, var prislappen på mer enn to milliarder kroner.

Med denne transaksjonen vil Hydro styrke sin resirkuleringsposisjon i Europa, og utvide produkttilbudet i markedet for støpelegeringer basert på resirkulert aluminiumskrap.

Nest største produsent av støpelegeringer i aluminium

Alumetal er Europas nest største produsent av støpelegeringer i aluminium, med en produksjonskapasitet på 275.000 tonn i året med tre anlegg i Polen og ett i Ungarn. Selskapet selger hovedsakelig sine produkter I Europa hvor  bilindustrien utgjør den største kundegruppen. Alumetal har også utstrakt erfaring med sortering av brukt skrap (PCS) og er i gang med å bygge en ny og moderne sorteringslinje.

Kilde: Hydro

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109