23948sdkhjf

Fase II-gjennomgang av foreslått oppkjøp av Alumetal

Den 6. oktober 2022 besluttet EU-kommisjonen å åpne en fase II-saksbehandling av Hydros planlagte oppkjøp av det polske resirkuleringsselskapet Alumetal S.A.

En fase II-prosedyre er et ordinært ledd i EU-kommisjonens fusjonskontroll i tilfeller der Kommisjonen i den innledende vurderingsfasen ikke har kunnet utelukke bekymringer knyttet til en transaksjon.

Forlenget til 10. oktober

Hydro annonserte sitt tilbud på 100 prosent av aksjene i Alumetal S.A. 29. april 2022. Tegningsperioden ble senere forlenget til 10. oktober 2022. Etter Kommisjonens beslutning om å åpne en fase II-gjennomgang, vil ikke den juridiske betingelsen for det offentlige tilbudet være oppfylt før tegningsperioden utløper.

Hydro jobber aktivt med å gjennomføre transaksjonen og vil de neste månedene fortsette å samarbeide med EU-kommisjonen i fase II.

Da oppkjøpet ble annonsert i april i år, var prislappen på mer enn to milliarder kroner.

Med denne transaksjonen vil Hydro styrke sin resirkuleringsposisjon i Europa, og utvide produkttilbudet i markedet for støpelegeringer basert på resirkulert aluminiumskrap.

Nest største produsent av støpelegeringer i aluminium

Alumetal er Europas nest største produsent av støpelegeringer i aluminium, med en produksjonskapasitet på 275.000 tonn i året med tre anlegg i Polen og ett i Ungarn. Selskapet selger hovedsakelig sine produkter I Europa hvor  bilindustrien utgjør den største kundegruppen. Alumetal har også utstrakt erfaring med sortering av brukt skrap (PCS) og er i gang med å bygge en ny og moderne sorteringslinje.

Kilde: Hydro

KLIKK for alle artikler i Konkurser og nedbemanning.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.127