23948sdkhjf

Ulstein skal konvertere fartøy for Shearwater

Shearwater GeoServices skal samarabeide med Ulstein Design & Solutions AS for å levere konverteringsteknikken til SW Tasman, en ULSTEIN SX124-design, til et dobbel ROV-seismikkfartøy.evner.

Ifølge en pressemelding fra Shearwater forventes det doble ROV-fartøyet å være tilgjengelig for kunder tidlig i andre kvartal 2023 etter en ombygging av SW Tasman flerbruksfartøy.

Utformet for å utplassere havbunnsnoder på både dypt og grunt vann, vil fartøyet også være i stand til å gi høykvalitetskilder for undersøkelser og gjennomføre streamerundersøkelser.

Konverteringsteknikk

Ulstein Design & Solutions AS, som opprinnelig designet fartøyene, vil tilby konverteringsteknikk, med Evotec som leverer lanserings- og utvinningsløsninger og ROVOP som leverer ROV-er med dobbeltarbeid med tilhørende ROV-personell.

Konverteringen er et eksempel på hvordan Shearwater kan utnytte sin fleksible flåte for å gi ekstra avansert kapasitet skreddersydd til kundenes behov som svar på en betydelig økning i etterspørselen etter havbunnseismikk.

Første i sitt slag

- Kort sagt er dette verdens første kommersielle multiteknologiske geofysiske ROV-fartøy med kilde- og streamer-kapasitet, og i stand til å utføre havbunns ROV-undersøkelser som en enkelt enhet, sier Irene Waage Basili, administrerende direktør i Shearwater.

- Å ha vårt eget doble ROV-fartøy vil støtte forbedret risikostyring og operasjonell ytelse, og i et marked med kapasitetsbegrensninger gjør det oss i stand til å tilby robuste løsninger til våre kunder ved å bruke våre egne eiendeler, legger hun til.

SW Tasman ble levert i 2010 fra Drydocks World som et 12-streamer 3D offshore seismisk forskningsfartøy til Western Geco, og Shearwater tok eierskapet av fartøyet i 2018.

Kilde: Ulstein

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078