23948sdkhjf

Ulstein skal konvertere fartøy for Shearwater

Shearwater GeoServices skal samarabeide med Ulstein Design & Solutions AS for å levere konverteringsteknikken til SW Tasman, en ULSTEIN SX124-design, til et dobbel ROV-seismikkfartøy.evner.

Ifølge en pressemelding fra Shearwater forventes det doble ROV-fartøyet å være tilgjengelig for kunder tidlig i andre kvartal 2023 etter en ombygging av SW Tasman flerbruksfartøy.

Utformet for å utplassere havbunnsnoder på både dypt og grunt vann, vil fartøyet også være i stand til å gi høykvalitetskilder for undersøkelser og gjennomføre streamerundersøkelser.

Konverteringsteknikk

Ulstein Design & Solutions AS, som opprinnelig designet fartøyene, vil tilby konverteringsteknikk, med Evotec som leverer lanserings- og utvinningsløsninger og ROVOP som leverer ROV-er med dobbeltarbeid med tilhørende ROV-personell.

Konverteringen er et eksempel på hvordan Shearwater kan utnytte sin fleksible flåte for å gi ekstra avansert kapasitet skreddersydd til kundenes behov som svar på en betydelig økning i etterspørselen etter havbunnseismikk.

Første i sitt slag

- Kort sagt er dette verdens første kommersielle multiteknologiske geofysiske ROV-fartøy med kilde- og streamer-kapasitet, og i stand til å utføre havbunns ROV-undersøkelser som en enkelt enhet, sier Irene Waage Basili, administrerende direktør i Shearwater.

- Å ha vårt eget doble ROV-fartøy vil støtte forbedret risikostyring og operasjonell ytelse, og i et marked med kapasitetsbegrensninger gjør det oss i stand til å tilby robuste løsninger til våre kunder ved å bruke våre egne eiendeler, legger hun til.

SW Tasman ble levert i 2010 fra Drydocks World som et 12-streamer 3D offshore seismisk forskningsfartøy til Western Geco, og Shearwater tok eierskapet av fartøyet i 2018.

Kilde: Ulstein

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dette er trolig årsaken til at Tretten bru kollapset
Equinor beroliger oljeservicenæringen
Permitteringer i laksenæringen koster staten 15 millioner
Fjord1 starter testing av el-ferjer over Tysfjorden
NORCE bidrar til fortgang i elektrifisering av olje- og gassplattformer
Planer for økt gassuttak fra Oseberg godkjent
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094