23948sdkhjf

Fiskars flyttet fra Nydalen

Dermed er 170 med industrihistorie i Nydalen over. Redskapsfabrikken lukket dørene i sine gamle ærverdige lokaler 30. september.

Redskapsfabrikken har holdt til i Nydalsveien 32B i mer enn 100 år, og når selskapet n flytter fra teglsteinsbygningen er det som siste ordentlige industribedrift som forlater Nydalen som industristed i ordets tradisjonelle betydning.

Fiskars har holdt til i de gamle lokalene til Christiania Spigerverk, som var en hjørnesteinsbedrift ikke bare for Nydalen i mange år, men for hele Oslo. Så kom Fiskars inn og fortsatte produksjonen av alt som går under begrepet redskaper – alt fra kniver til snøskuffer. Helt til det siste har det vært maskiner som har gått for fullt til å produsere redskaper til hele verden.

SPADEPRODUKSJON: En spade blir til ved Fiskars maskiner i Nydalen. FOTO: FISKARS

Men nå er det ugjenkallelig slutt, når Fiskars har bestemt seg for å flytte til Økern Portal, også det i Oslo. Ifølge Fiskars ble lokalene i Nydalen for gammeldagse og umoderne, selv om det er med vemod man nå har valgt å flytte fra dette tradisjonsrike industriområde ved Akerselvas bredd.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064