23948sdkhjf

Eier av British Steel søker økonomisk hjelp raskt

Jingye, den kinesiske eieren av British Steel, har bedt den britiske regjeringen om en redningspakke på opptil 500 millioner pund for å holde stålverket i Lincolnshire åpent, med innsidere som hevder at tusenvis av mennesker vil bli overflødige hvis ministrene avviser forespørselen.

Jingye, som kjøpte landets nest-største stålprodusent ut av insolvens i 2020, har fortalt ministrene at de trenger økonomisk støtte for å holde driften i Scunthorpe levedyktig.

Taper 1 million pund daglig

Selskapet har advart om at det taper rundt 1 million pund om dagen og søker anslagsvis 400-500 millioner pund i støtte, som inkluderer rundt 100 millioner pund for å kompensere for de raskt økende kostnadene for karbontillatelser.

Ifølge en rapport i Financial Times har britiske representanter for British Steel møtt forretningssekretær Jacob Rees-Mogg to ganger de siste 14 dagene for å diskutere behovet for bistand.

Stålselskapet sysselsetter rundt 4000 personer, de fleste ved det energikrevende masovnsverket i Scunthorpe. Tusenvis flere jobber i leverandørkjeden er også avhengig av selskapet.

Jingye, som betalte rundt 50 millioner pund i 2020, sa den gang at de planla å investere 1,2 milliarder pund i stålprodusenten i løpet av det neste tiåret.

Den britiske næringsavdelingen sa at regjeringen «jobber i takt med selskapet for å forstå den beste veien videre når det søker å sikre en mer bærekraftig fremtid».

Høye energipriser

Den la til: "Vi anerkjenner at bedrifter føler virkningen av høye globale energipriser, spesielt stålprodusenter," og bemerket at regjeringen har gitt mer enn £780 millioner i støtte for å hjelpe sektoren med strømkostnader siden 2013.

British Steel sa selskapet «investerte hundrevis av millioner av pund» i sin langsiktige fremtid, men at «som de fleste andre selskaper står vi overfor en betydelig utfordring på grunn av den økonomiske nedgangen, økende inflasjon og eksepsjonelt høye energi- og karbonpriser».

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064