23948sdkhjf

Eier av British Steel søker økonomisk hjelp raskt

Jingye, den kinesiske eieren av British Steel, har bedt den britiske regjeringen om en redningspakke på opptil 500 millioner pund for å holde stålverket i Lincolnshire åpent, med innsidere som hevder at tusenvis av mennesker vil bli overflødige hvis ministrene avviser forespørselen.

Jingye, som kjøpte landets nest-største stålprodusent ut av insolvens i 2020, har fortalt ministrene at de trenger økonomisk støtte for å holde driften i Scunthorpe levedyktig.

Taper 1 million pund daglig

Selskapet har advart om at det taper rundt 1 million pund om dagen og søker anslagsvis 400-500 millioner pund i støtte, som inkluderer rundt 100 millioner pund for å kompensere for de raskt økende kostnadene for karbontillatelser.

Ifølge en rapport i Financial Times har britiske representanter for British Steel møtt forretningssekretær Jacob Rees-Mogg to ganger de siste 14 dagene for å diskutere behovet for bistand.

Stålselskapet sysselsetter rundt 4000 personer, de fleste ved det energikrevende masovnsverket i Scunthorpe. Tusenvis flere jobber i leverandørkjeden er også avhengig av selskapet.

Jingye, som betalte rundt 50 millioner pund i 2020, sa den gang at de planla å investere 1,2 milliarder pund i stålprodusenten i løpet av det neste tiåret.

Den britiske næringsavdelingen sa at regjeringen «jobber i takt med selskapet for å forstå den beste veien videre når det søker å sikre en mer bærekraftig fremtid».

Høye energipriser

Den la til: "Vi anerkjenner at bedrifter føler virkningen av høye globale energipriser, spesielt stålprodusenter," og bemerket at regjeringen har gitt mer enn £780 millioner i støtte for å hjelpe sektoren med strømkostnader siden 2013.

British Steel sa selskapet «investerte hundrevis av millioner av pund» i sin langsiktige fremtid, men at «som de fleste andre selskaper står vi overfor en betydelig utfordring på grunn av den økonomiske nedgangen, økende inflasjon og eksepsjonelt høye energi- og karbonpriser».

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.099