23948sdkhjf

Måtte legge ned verkstedet: - Markedet har kollapset

Design og Metall har hatt flere gode år. Men nå er det slutt for verkstedet på Ålgård i Rogaland.

- Prisene på strøm, stål og transport har eksplodert, og markedet har kollapset, sier daglig leder Adrian Cita.

Det er avisa Gjesdalbuen, som skriver at Design og Metall nå har måttet stenge dørene for godt – det skjer etter at avisa i juni skrev om selskapet som slet med å få det til å gå rundt etter at krigen i Ukraina startet. Siden den gang har som kjent ting ballet på seg.

Slutt

I august måtte han ta seg ferie grunnet lite arbeid, og i september har det kun vært litt salg av stål. Nå er det slutt for Adrian Cita.

MARKEDET KOLLAPSET: - Prisene på strøm, stål og transport har eksplodert, og markedet har kollapset, sier daglig leder i Design og Metall, Adrian Cita. FOTO: DESIGN OG METALL

– Jeg ønsker ikke å fortsette når alt jeg får inn går til å dekke strømregningen. Det går greit økonomisk nå, men jeg gir meg før jeg går konkurs, sier Cita. Han forklarer at Design og Metall ikke får noe hjelp av regjeringens strømstøtte.

Han legger til at både privat- og bedriftskunder bruker mindre penger nå enn tidligere, og at dette går ut over en liten aktør som Design og Metall.

Tar livet av oss små

 - For de større selskapene, de som har massevis av langtidsavtaler, går det jo greit. Men det tar livet av oss små, sier han oppgitt, og mener at myndighetene burde gjort mer.

Han forteller til lokalavisa at han kjenne til flere mindre selskap som var i kontakt med kunder på nyåret, og alle var optimistiske.

- Så kom denne idiotiske krigen etter to år med pandemi. Vi gikk fra en krise til en annen, sier han.

RYDDET: Utstyret hos Design og Metall er nå ryddet bort. FOTO: DESIGN OG METALL

Gikk bra, men så kom krigen

Han hadde tidligere flere ansatte, men den siste tiden har det kun vært han som har arbeidet i bedriften. Det er mange kunder som nå synes det er trist at rumeren legger ned bedriften på Ålgård, der han flyttet inn i de gamle lokalene til Stavanger stålindustri i begynnelsen av 2021. De tre første årene gikk bedriften godt, men nå stenger han altså verkstedet.

– Det er kun verkstedet jeg stenger. Selskapet beholder jeg og utstyret settes på lager, sier han, og legger til at han er sikker på å komme sterkere tilbake.

 

Kilde: Gjesdalbuen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Otto Olsen sikter mot å bli CO2-nøytrale med solcellepanel
Kraftige kutt for forskningsskip – 28 blir rammet
Slutt for verft - alle ansatte mister jobben
Permitteringsreglene for laksenæringen skal vurderes
Fredrikstad: Metallco vil bygge ny fabrikk, nye arbeidsplasser på vei
Norskbygde «Nexans Aurora» reparerte kabel i Middelhavet
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.109