23948sdkhjf

Grunnrenteskatt: - Vil ha stor negativ betydning for verftene

- At brønnbåt-rederi stopper å bygge nye båter er noe hele den maritime klyngen som vil tape på.

Det sier administrerende direktør Jarle Gunnarstein ved Larsnes Mek. Verksted etter at brønnbåt-rederiet Rostein la alle nye skipsbygg på is etter at den nye grunnrentebeskatningen for havbruksnæringen ble gjort kjent fra regjeringens side i forrige uke.

Levert ni og to nye bygges

Rostein-rederiet Rostein har lenge hatt et nært samarbeid med verftet, og for tiden har verftet to fartøy under bygging for Rostein. Til sammen har Larsnes Mek. Verksted levert ni brønnbåter til Rostein.

I forrige uke ble det kjent at regjeringen ønsker å illegge en grunnrenteskatt for havbruk- og kraftnæringene. Som en følge av dette opplyste brønnbåtrederiet at den hadde stilt alle nye kontraheringer i ro inntil videre.

«Som følge av dette forventer vi reduserte investeringer innenfor både konvensjonelt oppdrett og nye produksjonsteknologier», skrev Rostein på Facebook. Videre het det at man stanser kontrahering av nybygg i Norge inntil rammevilkårene til lakseprodusentene er endelig avklart.

Larsnes Mek. Verksted, som har bygget og skal bygge brønnbåter for Rostein, ble  orientert om denne beslutningen.

En hån mot distrikts-Norge

Adm. dir. Jarle Gunnarstein ved Larsnes Mek. Verksted, sier at de har fått en rekke signaler fra andre aktører i havbruksnæringen etter regjeringens utspill om grunnrenteskatt.

- Hva tenker du om grunnrenteskatt sett i fra verftets ståsted?

- Når man vet hva oppdrettselskapene gir tilbake til lokalsamfunnene de holder til i, og de ringvirkningene det gir, så synes jeg forslaget som kom opp nå er en hån mot distrikts-Norge.

Dersom det er dette som skal utjevne forskjellene så tror jeg regjerning bommer totalt, svarer Gunnarstein, og legger til:  

-Det blir vanlig folk som taper på dette.  Det vil bli mer utgifter til statskassen i form av økt arbeidsledighetstrygd og sosialhjelp. Det må gå an å få lov å være rik i Norge. De rike er de som tross alt har startet firmaene som sysselsetter tusenvis av arbeidsplasser og gir skatteinntekter til fellesskapet. Vi får bare håpe at regjeringen tar til vetttet og forstår hva de er på vei til å sette i gang.

 

 

 

 

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079