23948sdkhjf

Verft kan miste oppdrag som følge den nye «lakseskatten»

Verft risikerer å miste oppdrag fra havbruksnæringen etter regjeringens forslag om grunnrenteskatt for lakseoppdretts- og kraft-industrien.

Verftene bygger mange fartøy for havbruksnæringen, og verftsindustrien kan bli skadelidende dersom regjeringens forslag om grunnrenteskatt blir en realitet.

Hos brønnbåtrederiet Rostein, setter man alle kontraheringer av nybygg i Norge på vent inntil rammevilkårene for lakseprodusentene er endelig avklart.

Det skriver Kyst.no.

Stanser kontrahering av nybygg

I regjeringens utkast til statsbudsjettet går det fram at lakseprodusenter skal få en skatteøkning på mellom 22 og 62 prosent.

«Som følge av dette forventer vi reduserte investeringer innenfor både konvensjonelt oppdrett og nye produksjonsteknologier», skriver Rostein på Facebook. Videre heter det at man stanser kontrahering av nybygg i Norge inntil rammevilkårene til lakseprodusentene er endelig avklart.

Larsnes Mek. Verksted, som har bygget og skal bygge brønnbåter for Rostein, er orientert om denne beslutningen.

Vekst kan gå tapt

- Den etablerte næringen vil nok bestå, men vi kommer til å se at Norge får fallende markedsandeler innen lakseproduksjon. Mye av den veksten vi ivret for vil nok gå tapt nå dessverre og verden vil få lavere tilgang på bærekraftig matproduksjon i kampen mot global oppvarming, sier han til nettstedet.

Til Kyst.no sier visepresident Glen Bradley hos Rostein, at man håper å kunne få til en diskusjon om forslaget før man vedtar det.

Kilde: Kyst.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.161