23948sdkhjf

Aker Solutions går med i initiativ for å redusere metanutslipp

Aker Solutions er nå gått med i prosjektet Aiming for Zero Methane Emissions Initiative, et globalt initiativ støttet av noen av verdens største olje- og gassprodusenter for å akselerere arbeidet med å eliminere metanutslipp fra olje- og gassressurser innen 2030.

Metan står for 30 prosent av den globale oppvarmingen, og olje- og gassindustrien står for omtrent 23 prosent av metanutslippene fra menneskelig aktivitet.

Å redusere metanutslipp fra energisektoren er en av de beste kortsiktige måtene å håndtere klimaendringer på.

Sammen for å finne løsninger

Aiming for Zero Methane Emissions Initiative ble utviklet av Oil and Gas Climate Initiative (OGCI), et CEO-ledet initiativ som tar sikte på å akselerere industriens respons på klimaendringer.

Aker Solutions’ administrerende direktør Kjetel Digre sier at initiativet er et eksempel på behovet for å jobbe sammen for å finne løsninger.

- Energisektoren er en av de største metanutslipperne i verden, og som leverandør er vi forpliktet til å samarbeide med kundene våre for å eliminere metanutslipp fra deres olje- og gassressurser. De siste 30 årene har vi jobbet med kunder på norsk sokkel, og den norske lovgivningen om metanutslipp er blant de strengeste i verden. Hvis disse standardene ble implementert globalt, kunne vi redusere de globale metanutslippene fra petroleumsvirksomheten med 90 prosent, sier Digre.

Lansert i mars i år

Aiming for Zero-initiativet ble lansert i mars 2022 etter COP26, og får raskt støtte fra energiindustrien. Målet er en alt-i-tilnærming som behandler metanutslipp like seriøst som olje- og gassindustrien allerede behandler sikkerhet. Aibel har også sluttet seg til initiativet.

- Vi ønsker Aker Solutions sin støtte til Aiming for Zero Methane Emissions Initiative hjertelig velkommen. Å våge å sikte mot null metanutslipp er viktig. Aker Solutions’ støtte vil være avgjørende ettersom energiindustrien streber etter null metanutslipp innen 2030, sier Bjørn Otto Sverdrup, administrerende direktør i Oil and Gas Climate Initiative.

Bedrifter som slutter seg til Aiming for Zero-initiativet forplikter seg til å:

 *Gjøre det som trengs for å nå nesten null metanutslipp innen 2030

*Rapportere transparent

*Ta i bruk bedre overvåkings- og måleteknologier

 *Støtte implementering av forsvarlige forskrifter

 *Oppmuntre partnere til å gjøre det samme

Kilde: Aker Solutions

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dette er trolig årsaken til at Tretten bru kollapset
Equinor beroliger oljeservicenæringen
Permitteringer i laksenæringen koster staten 15 millioner
Fjord1 starter testing av el-ferjer over Tysfjorden
NORCE bidrar til fortgang i elektrifisering av olje- og gassplattformer
Planer for økt gassuttak fra Oseberg godkjent
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.141