23948sdkhjf

Aker Solutions går med i initiativ for å redusere metanutslipp

Aker Solutions er nå gått med i prosjektet Aiming for Zero Methane Emissions Initiative, et globalt initiativ støttet av noen av verdens største olje- og gassprodusenter for å akselerere arbeidet med å eliminere metanutslipp fra olje- og gassressurser innen 2030.

Metan står for 30 prosent av den globale oppvarmingen, og olje- og gassindustrien står for omtrent 23 prosent av metanutslippene fra menneskelig aktivitet.

Å redusere metanutslipp fra energisektoren er en av de beste kortsiktige måtene å håndtere klimaendringer på.

Sammen for å finne løsninger

Aiming for Zero Methane Emissions Initiative ble utviklet av Oil and Gas Climate Initiative (OGCI), et CEO-ledet initiativ som tar sikte på å akselerere industriens respons på klimaendringer.

Aker Solutions’ administrerende direktør Kjetel Digre sier at initiativet er et eksempel på behovet for å jobbe sammen for å finne løsninger.

- Energisektoren er en av de største metanutslipperne i verden, og som leverandør er vi forpliktet til å samarbeide med kundene våre for å eliminere metanutslipp fra deres olje- og gassressurser. De siste 30 årene har vi jobbet med kunder på norsk sokkel, og den norske lovgivningen om metanutslipp er blant de strengeste i verden. Hvis disse standardene ble implementert globalt, kunne vi redusere de globale metanutslippene fra petroleumsvirksomheten med 90 prosent, sier Digre.

Lansert i mars i år

Aiming for Zero-initiativet ble lansert i mars 2022 etter COP26, og får raskt støtte fra energiindustrien. Målet er en alt-i-tilnærming som behandler metanutslipp like seriøst som olje- og gassindustrien allerede behandler sikkerhet. Aibel har også sluttet seg til initiativet.

- Vi ønsker Aker Solutions sin støtte til Aiming for Zero Methane Emissions Initiative hjertelig velkommen. Å våge å sikte mot null metanutslipp er viktig. Aker Solutions’ støtte vil være avgjørende ettersom energiindustrien streber etter null metanutslipp innen 2030, sier Bjørn Otto Sverdrup, administrerende direktør i Oil and Gas Climate Initiative.

Bedrifter som slutter seg til Aiming for Zero-initiativet forplikter seg til å:

 *Gjøre det som trengs for å nå nesten null metanutslipp innen 2030

*Rapportere transparent

*Ta i bruk bedre overvåkings- og måleteknologier

 *Støtte implementering av forsvarlige forskrifter

 *Oppmuntre partnere til å gjøre det samme

Kilde: Aker Solutions

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093