23948sdkhjf

VARD bestiller kjølesystem til ny tråler

VARD har tildelt en kontrakt til Hydroniq Coolers for leveranse av et sjøvannskjølingssystem til en ny hekktråler som verftsgruppen designer og bygger for tyske Deutsche Fischfang-Union GmbH & Co. KG.

Ifølge kontrakten skal Ålesund-selskapet Hydroniq Coolers levere selskapets «Rack» sjøvannskjøler til den nye hekktråleren.

Denne typen sjøvannskjøler er integrert i skroget under fartøyets hovedmaskinrom. Der reduserer systemet temperaturen til skipets motor og andre støttesystemer ved hjelp av sjøvann slik man unngår overoppheting av motoren og andre kritiske systemer, men uten å oppta verdifull plass i maskinrommet.

Plass- og energieffektiv løsning

– Vår skrogintegrerte sjøvannskjøler er en plass- og energieffektiv løsning, noe som er foretrukket av både redere og mannskap. I tillegg er det enkelt for fartøyets mannskap å trekke kjølerne ut fra under maskinrommet og rengjøre dem ved hjelp av tømming og spyling mens båten er til sjøs. Det øker både effektiviteten og den driftsmessige levetiden til systemet, sier Magnar Kvalheim, salgssjef hos Hydroniq Coolers.

Hydroniq Coolers skal produsere og sammenstille utstyret ved selskapets hovedkvarter på Ellingsøy utenfor Ålesund og levere det til VARD Brattvaag i Norge i 2023.

Utviklet av Vard Deisgn

Hekktråleren, nybygg 931, er av VARD 8 03 trålerdesign og er utviklet av Vard Design. Fartøyet er utviklet for å innfri de seneste kravene til forvaltning av fiskehelse, effektivitet og miljøvennlig drift. Med høyt fokus på fangstkvalitet, mannskapssikkerhet og bærekraftig drift er fartøyet utstyrt med den mest effektive teknologien for å bringe fangsten til land med minimalt miljøfotavtrykk.

– Tråleren har blitt utviklet med bærekraft i sentrum. Å velge en energieffektiv sjøvannskjøler er en del av totalpakken. Vi er stolte over at VARD nok en gang har valgt oss som leverandør, legger Magnar Kvalheim til.

Tråleren vil være 84,0 meter lang, 16,7 meter bred, og har plass til et mannskap på 34 personer. Fartøyet skal etter planen leveres i 2024.

Deutsche Fischfang-Union (DFFU) holder til i Cuxhaven, Tyskland. Selskapet er et av de eldste gjenværende havfiskerederiene i Tyskland. Siden 1995 har DFFU vært en del av islandske Samheji/Alda Group. DFFU eier to fiskefartøy og spesialiserer seg på havfiske. Selskapets fiskefelt ligger ved Spitsbergen og norskekysten, samt Grønland.

Kilde: Hydroniq Coolers

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dette er trolig årsaken til at Tretten bru kollapset
Equinor beroliger oljeservicenæringen
Permitteringer i laksenæringen koster staten 15 millioner
Fjord1 starter testing av el-ferjer over Tysfjorden
NORCE bidrar til fortgang i elektrifisering av olje- og gassplattformer
Planer for økt gassuttak fra Oseberg godkjent
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.453