23948sdkhjf

Måløy verft skal bygge ny katamaranferje

I 2024 kommer en splitter ny ferje i drift på Hvalersambandet. Norled vant anbudet om ferjedriften i Hvaler kommune tidligere i år og nå er det besluttet at Måløy verft vil levere det nye fartøyet som skal inn i rute.

— Vi gleder oss til å ønske reisende velkommen om bord. Norled ønsker å elektrifisere sambandet i tillegg til å benytte et fartøydesign som gir den mest miljøvennlige og energieffektive driften av fartøyet, sier administrerende direktør, Heidi Wolden.

Miljøvennlig

Fartøyet er miljøvennlig og spesialtilpasset sambandet med kapasitet til passasjerer, biler, sykler og kajakker. Det er også universalutformet med en rampeløsning på dekk som sikrer at de med nedsatt funksjonsevne kan komme seg opp på soldekk på en enkel måte.

- Ferja er designet for å gi gode reiseopplevelser med lys og trivelig innredning med store vindusflater og universell utforming, forteller prosjektleder for den nye ferjen, Hilde-Kristin Sæter.

NY FERJE: Slik skal den nye ferja bli seende ut. FOTO: NORLED

Norleds kontrakt med Østfold kollektivtrafikk har en varighet på 13 år med opsjon på ytterligere sju års drift. Sambandet er nytt for Norled og det er assisterende hurtigbåtsjef Jarle Myrbø som vil ha ansvar for driften når fartøyet er på plass.

Ser fram til bygging

Måløy Verft ser frem til å bygge det nye fartøyet for Hvalersambandet i tett samarbeid med Norled.

- Fartøyet er designet for fremtiden. Under selve konseptutviklingen har vi hatt et sterkt fokus på å utvikle et fartøy med sikte på det enkle uten å forringe det spenstige.
Samarbeidet med Norled gjennom anbudsprosessen har vært upåklagelig, sier Christian Carlson, administrerende direktør i Sea Technology AS, som eier Måløy Verft.

Kilde: Norled

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dette er trolig årsaken til at Tretten bru kollapset
Equinor beroliger oljeservicenæringen
Permitteringer i laksenæringen koster staten 15 millioner
Fjord1 starter testing av el-ferjer over Tysfjorden
NORCE bidrar til fortgang i elektrifisering av olje- og gassplattformer
Planer for økt gassuttak fra Oseberg godkjent
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.14