23948sdkhjf

Ulstein utvider porteføljen

Designet har en ULSTEIN X-BOW, og en kran med ultrahøy kapasitet, noe som gjør det mulig for operatører og entreprenører å effektivt transportere og installere monopiles eller jacketfundamenter på opptil 5000 tonn.

Designet har en ULSTEIN X-BOW, og en kran med ultrahøy kapasitet, noe som gjør det mulig for operatører og entreprenører å effektivt transportere og installere monopiles eller jacketfundamenter på opptil 5000 tonn.

Underordnet segment

Ny tonnasje for fundamentinstallasjon er raskt nødvendig, men som uttalt av Clarksons Platou Securities på 2022 Offshore Wind Journal Conference, er denne delen av markedet "det mest underordnede segmentet innen offshore vind".

Å møte behov for neste generasjon

Den betydelige mangelen på fundamentinstallasjonsfartøy som anslått av markedsanalytikere og meglere, krever umiddelbar handling. Ulstein bygger på flere tiår med bevist merittliste innen design av tungløftfartøy, og introduserer ULSTEIN HX122-designet i sin portefølje.

- Vi identifiserte og tok tak i dette problemet allerede for noen år siden, sier Nick Wessels, markeds- og salgssjef hos Ulstein Design & Solutions BV.

- Basert på omfattende markedsundersøkelser utviklet vi det vi mener er den mest effektive løsningen for bransjen; ULSTEIN HX118-design, legger han til.

Introduserer HX122-design

– Den raske utviklingen i denne industrien skaper imidlertid usikkerhet hos vindparkutviklere, der vi for enkelte fremtidige prosjekter ser at vi foretrekker å installere enda større fundamenter opp til 5.000 tonn. Derfor behovet for et fartøy med større kapasitet, sier Wessels.

Ko Stroo, produktsjef i Ulstein Design & Solutions BV, kommenterer:

- Betydende FoU-innsats har blitt lagt ned i utviklingen av vår tungløftfartøysportefølje, i tett samarbeid med industripartnere om integrering av oppdragsutstyr, driftsytelse og senking av CO2-utslipp, og skaper sikrere og mer effektive installasjonsfartøy som bruker utprøvde teknologier. ULSTEIN HX122 er vårt nyeste og største tungløftfartøydesign, som lar entreprenører holde tritt med den raske veksten av vindturbinfundamenter.

 Hoveddimensjoner på Ulstein HX122 er:

Loa 230,0 m

Bjelke 61,6 m

Krankapasitet 8.000 mt

Dekksareal 10.000 m2

Dekkstyrke 15 - 30 t/m2

Dypgang 7,5 – 11,0 m

Kompletterer 180 personer

Kilde: Ulstein

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094