23948sdkhjf

Brunvoll skal levere framdriftssystem til tyrkisk verft

Brunvoll har signert kontrakt med Sefine Shipyard i Tyrkia, for levering av fremdrifts-, manøvrerings- og kontrollsystemer til to store levende fiskeskip for den norske eieren Intership AS.

Fartøyene er designet av Salt Ship Design AS, Norge.

‍Fartøyene vil være utstyrt med komplette Brunvoll fremdrifts-, manøvrerings- og kontrollsystemer. Det er forskjellige fremdriftssystemkonfigurasjoner på de to fartøyene, hvor det største på 6500m3 skal utstyres med 2 azimut fremdriftsthrustere og to baugthrustere, og 4000m3 fartøyet skal utstyres med CP propell og twin-in single-out girkasse, to baugpropeller og to hekkpropeller.

BruCon kontrollsystem

 Begge fartøyene vil være utstyrt med BruCon kontrollsystem for fremdrift og manøvrering, og DP system (Dynamic Positioning) for å muliggjøre lasting og lossing på avstand fra merdene i grov sjø.

Brunvoll utvikler fremdrifts- og automasjonssystemer for å imøtekomme spesifikke behov for de ulike skipstypene. Levende fiskebærere trenger plassbesparende utstyr og god fleksibilitet både i fysisk opplegg i maskinrommet, og i motorkraft for å møte ulike driftsmodi. Brunvolls TS800 gir er et kompakt twin-in single-out reduksjonsgir designet for to elmotorer og en propell, hvor propellen kan drives av en eller begge elmotorene avhengig av effektbehov. Girarrangementet kan utformes for front- eller aktermontering av motorene, og tilpasses dermed tilgjengelig plass i maskinrommet. Et konvensjonelt CP-propellsystem sikrer god effektivitet for skip med varierende driftsprofiler, for eksempel ulike lasteforhold i transittoperasjon. Brunvolls azimut fremdriftsthrustere er designet for høy effektivitet og god manøvrerbarhet og vil gi optimal effektivitet under manøvrering og i DP-operasjoner.

Oppfyller miljøkravene

– Fartøyene har hybridsystemer med betydelige batteripakker som oppfyller de strengeste miljøkravene, og de er videre fullt utstyrt med norsk utstyr. Ved valg av fremdriftskonsept er det lagt vekt på å bruke kjent teknologi velprøvd i andre segmenter som også opererer under krevende forhold, som offshore, sier Kjetil Opshaug, COO i Intership.

Brunvoll har lang og god erfaring fra levering av både asimut- og CP-propeller med twin-in single-out girkasser som gir effektive løsninger for ulike fartøy. Arnfinn Brautaset, salgssjef i Brunvoll, understreker viktigheten av et godt samarbeid med redere og designere.

- Det er en glede å jobbe med engasjerte kunder. Basert på deres kunnskap og iver etter å ha effektive tekniske løsninger, har vi sammen landet gode systemkonfigurasjoner, sier Brautaset. Han understreker også viktigheten av at norske rederier inkluderer norske utstyrsleveranser i sine nybygg, uansett om de bygger i Norge eller ved utenlandske verft, og er takknemlig for at Intership valgte komplette Brunvoll-systemer for fremdrift, manøvrering og styring, sier han.

Kilde: Brunvoll

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112