23948sdkhjf

Solstad-skip kutter drivstofforbruket med 25 % kvartal etter oppgradering

Solstad Offshores konstruksjonsstøttefartøy (CSV) «Normand Ocean» sparer mer enn 25 prosent drivstoff siden installasjonen av batteri- og landstrømsystem.

Investering i batterihybridsystemer til sine fartøy er et av Solstads tiltak for å nå målet om 50 prosent utslippsreduksjon innen 2030, iføge selskapet.

Tidligere i år ble det installert et 1 MWh batteri- og landstrømsystem på «Normand Ocean» som gjør fartøyet sparer mer enn 25 prosent drivstoff i offshoreoperasjoner og under mobilisering.

Ni plattformforsyningsskip

I tillegg til CSV-en, opplyser Solstad at de også har ni plattformforsyningsskip (PSV) med batterihybridsystemer.

- I Solstad Offshore jobber vi daglig mot vårt fremtidige mål om utslippsfri drift. Et av tiltakene som er tatt for å nå våre mål om 50 prosent utslippsreduksjon innen 2030 er å investere i batterihybridsystemer for våre fartøyer. For å gjøre det er vi avhengige av godt samarbeid med våre kunder og nøkkelleverandører av grønn teknologi, heter det i en uttalelse fra  Solstad.

Ny kontrakt

Det er ikke lenge siden at Solstad signerte en ny avtale med DeepOcean for «Normand Ocean» sommeren 2021, som forlenger den faste kontrakten til slutten av 2023.

Det ble da kjent at fartøyet på 107 meter skal oppgraderes med batterisystem og landstrømtilkobling.

Kilde: offshore-energy.biz

Kilde: Offshore-energy.biz

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078