23948sdkhjf

Norsk Stål har fått tredoblet strømutgiftene

Også Norsk Stål er rammet av de høye strømprisene. Utgiftene til strøm har tredeoblet seg satt opp mot et normalår.

Og ikke nok med det: Flere av kundene deres har gått konkurs grunnet de høye strømprisene.

Det er avisa Gjengangeren som skriver dette. Årsaken til at Vestfold-avisa skriver om Norsk Stål er at selskapet har en stor avdeling i Horten.

Dramatisk situasjon

- Situasjonen er ganske dramatisk, sier adm. dir. Helge Runer i Norsk Stål til avisa. Til sammen har konsernet avdelinger på 12 steder i Norge.

Den administrerende direktøren forteller at det bare er økte strømkostnader som er årsaken til at strømutgiftene har økt.

– Det er ingenting som tilsier at vi har et høyere strømforbruk nå enn tidligere. Det er nok ingen tvil om at det er mange som merker prisøkningen, og dette kommer jo på toppen av mange andre tilleggsutgifter folk og bedrifter har. Vi har eksempler på kunder som har gått konkurs på grunn av strømprisene, fortsetter Runer til avisa.

Ikke for for Norsk Stål

Han sier videre at det ikke er noen fare for konkurs for Norsk Stål. Bedriften har solid økonomi. Han er mer bekymret for bedrifter som har hatt lave marginer og har brukt mye ressurser for å overlever koronapandemien. Med dagens strømpriser mener han disse vil få det tøft.

Han kan videre avsløre at også Norsk Stål ser på mulige tiltak for å redusere strømutgiftene, og at de vurderer å investere i solcellepaneler og batterier for å avlaste toppene når maskinene går for fullt.

– Vi er avhengig av maskinene våre for å opprettholde den driften vi har, så det å se på hvordan vi kan effektivisere disse – er svært verdifullt for oss, avslutter Helge Runer til avisa.

Kilde: Gjengangeren

KLIKK for alle artikler i Energipriser i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095