23948sdkhjf

Leirvik og Aritech går inn på eiersiden i Subshore

- Vi vil sammen med store lokale industrielle eiere i Leirvik og Aritech kunne øke konkurransekraften for den lokale industrien vår, sier styreleder i Subshore, Jan Kåre Pedersen.

Markedet er i endring, og både innenfor det fornybare segmentet og olje og gass, står nye prosjekter i vente som vil kreve mye fagfolk og ingeniører.

Gjennom medeierskapet i Subshore vil Aritech og Leirvik nå ha muligheten til å
påvirke oppbyggingen av kapasitet og kompetanse. 

Subshore, som ble etablert i 2013, er en multiindustriell selskapsgruppe med hovedkontor på Stord. Selskapet leverer personell og tjenester til både prosessindustrien, skipsverft, skipsindustrien, offshoreverft og elektro, i tillegg til fornybare industrier. Subshore har datterselskaper i Litauen og Romania, derbedriften har egne prefabrikasjonsverksteder og ingeniøravdelinger.

En styrke

- Dette anser vi som en helt klar styrke, som sammen gjør oss til et godt og kompetent lag. I likhet med Leirvik AS er Subshore en ideell partner for oss i Aritech i det som møter oss i tiden fremover, sier administrerende direktør i Aritech, Jan Richard Dyrseth.

Ledelsene i Leirvik, Aritech og Subshore har hatt tett dialog i arbeidet som førte frem til oppkjøpet.

- Vi ønsket å sikre oss en felles forståelse for hvordan vårt eierskap i Subshore vil være en styrke for alle de som per i dag er samarbeidspartnere med Subshore, sier Helge Gjøsæter, administrerende direktør i Leirvik AS.

Økt kapasitet, mobilisering av kompetanse og lokal utvikling

Leirvik og Aritech har inngått avtale om å kjøpe 50 prosent av aksjene i Subshore, som
inkluderer datterselskaper i Litauen og Romania. Kjøpet inkluderer Subshore Litauen, Subshore Romania og Subshore sin prefabrikasjon i Klaipeda.

- Det gir oss en trygghet og stabilitet i markedet, som helt klart har en stor verdi på flere plan. Denne verdien skal vi nå forvalte på best mulig måte, til best mulig nytte for våre medeiere samt våre andre samarbeidspartnere i regionen. Ikke minst er også vårt svært gode samarbeid med flere lokale aktører særdeles viktig. Vi føler oss trygge på at vår videre vekststrategi og lokale medeierskap gjennom Leirvik og Aritech, også vil være til det beste for våre nåværende partnere, sier Atle Wigum.

Kilde: Subshore

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094