23948sdkhjf

OneSubsea ønsker den første Ormen Lange undervannskompresjonsstasjon velkommen

Den første av to undervannskompresjonsstasjoner for Ormen Lange fase 3-prosjektet har ankommet OneSubseas senter på Horsøy.

Oppdateringen ble delt på sosiale medier av Mads Hjelmeland, leder for Processing Systems Projects i OneSubsea.

- Dette er en viktig milepæl for Ormen Lange fase 3-prosjektet, som er av stor betydning for en lavkarbon-fremtid. Tusen takk til alle som, gjennom eksepsjonelt teamarbeid og dedikasjon til fortreffelighet, har fått dette til, sa Hjelmeland.

20 % av Englands gassbehov

Dypvannsfeltet Ormen Lange, som ligger 120 kilometer utenfor kysten av Norge i Norskehavet, produserer gass som dekker rundt 20 prosent av Storbritannias gassbehov.

Det ble oppdaget i 1997 mens den opprinnelige planen for utbygging og drift ble godkjent i 2004. Feltet ble satt i produksjon i 2007.

Feltet opererer uten plattform og inkluderer 19 brønner fordelt på fire maler på havbunnen mens to 30-tommers rørledninger transporterer gass til landanlegget i Nyhamna, hvor det separeres i naturgass og kondensat for eksport.

Lav karboninensitet

Ormen Lange fase 3 er et fullstendig undervanns-til-land prosesseringssystem matet av vannkraft fra det norske nettet. Det sies å være et av de lavest karbonintensive og mest energieffektive utvinningsprosjektene i bransjen.

OneSubsea er ansvarlig for produksjon og installasjon av undervannssystemene under en kontrakt som ble vunnet tilbake i 2019.

Shell er operatør for prosjektet og partnerne er Petoro, Equinor, PGNiG Upstream Norway og Vår Energi.

Kilde: Offshore-energy.biz

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157