23948sdkhjf

Ulstein skal levere kraft- og kontrollsystem til Olympics to CSOV-skip

Ulstein Power & Control AS har fått kontrakt på å integrere avanserte kraft- og kontrollsystem i to ULSTEIN SX222 konstruksjonsstøttefartøy for Olympic.

Ulstein Power & Control har fått en viktig kontrakt som systemintegrator og leverandør av avanserte hybridkraft- og kontrollsystem for Olympics konstruksjonsstøttefartøy av designtypen ULSTEIN SX222.

 I denne løsningen blir et stort batterisystem kombinert med generatorer for variabel turtall slik at kraftproduksjonen, sammen med framdriftssystem og kraftfordelingen, kan bli optimal. Kraftsystemet er også utstyrt med landstrømtilkobling for lading og utslippsfri hamnedrift.

Maritime automasjons- og kraftsystem

Det totale systemet blir overvåket og styrt av ULSTEIN IAS (Integrated Automation System), ULSTEIN PMS (Power Management System) og ULSTEIN EMS (Energy Management System), som alle baserer seg på den etablerte X-CONNECT-plattformen fra Blue Ctrl.

Olympic Shipping kontraherte i juli to skipsbyggingskontrakter ved Ulstein verft, med to opsjoner.

- Olympic har utfordret oss på løsningene, og det tette samarbeidet mellom Ulstein og rederiet er en av suksessfaktorene i dette prosjektet. Sammen med det innovative ULSTEIN TWIN X-STERN-designet og kraft- og kontrollsystemene våre blir dette toppmoderne fartøy, sier Rolf Ottar Rovde, salgssjef i Ulstein Power & Control.

– Elektrifisering og grønne løsninger blir viktigere og viktigere, og vi er stolte av å være en viktig aktør som kan levere slike kraft- og kontrollsystem.

Smartere, sikrere og grønnere

Teknisk direktør i Olympic, Marius Bergseth, uttaler følgende:

– Vi har gjennom tett dialog og godt samarbeid med Ulstein utviklet et konsept som skal gi fartøyene en smartere og grønnere driftsprofil, sammenliknet med tidligere generasjoner av slike fartøy.

– Vi har stor tillit til at Ulstein leverer produkt og system av høy kvalitet til rett tid, som vil sørge for maksimal operasjonell utnytting samtidig som miljøavtrykket blir minimert. I samsvar med Olympics miljøvisjoner om stadig smartere, sikrere og grønnere skip, ser vi fram til levering av neste generasjons CSOV-ar med industriledende teknologi, levert av Ulstein.

Ulstein Power er en sammensatt pakke av byggeklosser for kraftsystem og automasjon. Hver av dem er grundig evaluerte, utvalgte og integrerte i ett komplett system for å sikre optimaliserte og energieffektive løsninger som passer for et bredt spekter av fartøy.

 

Kilde: Ulstein

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095