23948sdkhjf

Bedriftsledere fra Sørlandet demonstrerte utenfor Stortinget

Av de rundt 20 bedriftene i industrinettverket STN+ på Sørlandet, er det bare to bedrifter som faller inn under den nye strøm-støtteordningen fra regjeringen.

Det fikk det til å koke for flere bedriftsledere i industrinettverket STN+ på Sørlandet.

De ble så opprørte at de dro inn til Stortinget mandag for å demonstrere mot strømprisene og ikke minst regjeringens forslag.

To bedrifter omfattet av ordningen

Til sammen sysselsetter nettverket 728 personer og nettverket består av om lag 20 bedrifter. Men ifølge nettverket selv, er det kun to bedrifter som faller inn under regjeringens strøm-støttetiltak.

En av bedriftene som nå kan søke støtte er Tvedestrandsbedriften Teloks AS, som driver med overflatebehandling av aluminium, skriver Tvedestrandsposten.

De har et årlig strømforbruk på nærmere 600.000 kwh. I fjor utgjorde strømutgiftene om lag 15 prosent av omsetningen – i august i år var de steget til 80 prosent.

OVERFLATEBEHANDLING: Teloks i Tvedestrand driver med overflatebehandling av aluminium. FOTO: TELOKS

Få fram fakta

En av de som stilte opp foran Stortinget mandag var daglig leder Geir Søraker i Ertec, som også holder til i Tvedestrand. Bedriften er av en de ledende leverandørene i Skandinavia av produkter i aluminium, glass og syrefast stål til båter.

Til Tvedstrandposten sier han at de som dro til Oslo er opptatt av å få fram fakta i saken. Han og mange i nettverket opplever at de er stilt med ryggen mot veggen, og at strøm-støtteordningen ikke treffer deres bedrifter.

Viktig demonstrasjon

Så gjenstår det å se om deres budskap ble hørt eller ikke.

- Men demonstrasjonen var uansett viktig, avslutter han.

Kilde: Tvedestrandposten

KLIKK for alle artikler i Energipriser i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078