23948sdkhjf

«Gå-sakte»-aksjonen hos Norsk Stål ga resultater

Aksjonen ga resultat med opptil 15,70 kroner for flere av de ansatte.

«Gå-sakte»-aksjonen innebar at de ansatte jobbet mindre/saktere, og fikk mindre utbetalt, samtidig som Norsk Stål merket at aktiviteten på deres mange lokasjoner rundt om i landet gikk ned. Dermed var den 14 dager lange aksjonen et tap for både de ansatte og bedriften.

Kjennes på kroppen

– Man bør være veldig sikker før man gjør noe sånt. Det kjennes på kroppen, forteller Karl Thorbjørnsen, tillitsvalgt ved Norsk Ståls hovedlager i Horten til Fri Fagbevegelse.

Alle de åtte avdelingene til Norsk Stål har vært rammet av den 14 dager lange «Gå-sakte»-aksjonen. Om lag 270 ansatte ble berørt av aksjonen.

Fri Fagbevegelse skriver at kravet fra de ansatte på et snitt på 16 kroner lønnsøkning pr time, ikke nådde helt opp. Men det ble et kompromiss der de med mer enn to års ansiennitet fikk 15,70 kroner, mens de med mindre ansiennitet fikk 14 kroner i lønnsøkning.

Rekordår i fjor

Bakgrunnen for «Gå-sakte»-aksjonen var at Norsk Stål i fjor hadde et rekordår på alle fronter. Da mente de ansatte at de burde få en del av kaka.

Adm. dir. Helge Runer, sier at fjoråret var helt eksepsjonelt, og noe bedriften merker bare hvert 10. eller 15. år.

- Så opplever vi ofte at markedsprisene går ned etterpå og slår oss i bakhodet. Nå har vi tap på flere områder, fordi prisene synker, sier han til nettstedet.

– Situasjonen vår er blitt enda mer krevende i et allerede krevende marked. Vi går veldig usikre tider i møte, og ser allerede vekst i antall kunder som er slått konkurs. For oss handler dette om trygge arbeidsplasser i fremtiden, fortsetter han.

Kilde: Fri Fagbevegelse

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081