23948sdkhjf

Stolheis skal rives – stålet gjenvinnes

Stolheisen ved Eikedalen Skisenter i Vestland fylke skal byttes ut. Stålet skal gå til gjenvinning.

Det er selskapet H2 Miljø AS som skal stå for rivingen av de tekniske installasjonene ved heisen.

Og når de har tatt ned stolheisen sammen skisenterets egne og innleide maskiner, vil det meste gå til gjenbruk.

Attraktivt materiale

– Så og si 100 prosent er stål, noe som er et attraktivt materiale, sier daglig leder Fredrik Tønjum ved skisenteret til avisa Samningen.

Bakgrunnen for at heisen skal og må rives er at den er 35 år gammel. Og selv Tønjum mener at heisen ikke er i så dårlig forfatning, sier regelverket at den på grunn av alderen må oppgraderes som følge av flere lovpålagte krav. I tillegg kommer andre nødvendige tiltak.

Når et heisanlegg av denne typen runder 30, kan det være slitasje og utmatting i stålet, og da må deler byttes ut, og det kan være vanskelig å få tak i deler når anlegget er så gammel. Og i stedet for å investere masse kroner i disse delene, har man bestemt å rive heisen i stedet.

Heisen har vært ute av drift de siste to sesongene, og i det ble satt opp en tallerkenheis parallelt med stolheisen for å bringe kundene opp til toppen.

Ny heis 

Tønjum forteller til lokalavisa at det ville tatt minst to sesonger å få restaurert den 32 år gamle stolheisen. Dette ville gi tapte inntekter for anlegget. Han antar at restaureringsarbeidet ville kommet opp i om lag 15 millioner kroner, mens en ny stolheis ville kostet sted mellom 80 og 100 millioner kroner.

-Det koster litt å få revet den også, men jeg antar det «bare» vil koste en million kroner, sier den daglige lederen ved skianlegget avslutningsvis.

Kilde: Samningen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112