23948sdkhjf

Aker-eier Røkke melder flytting til Sveits

I et brev til aksjonærer og medarbeidere opplyser Aker-eier Kjell Inge Røkke at han flytter fra Asker til Lugano i Sveits.

Han understreker i samme brev at hans kapital fortsatt skal jobbe i Norge, og at børsnoterte Aker fortsatt skal ha en norsk forankring.

Flere eksperter spekulerer i om Røkke flytter til Sveits av skattemessige årsaker. Røkke selv skriver i brevet at Lugano ikke ble valgt av økonomiske hensyn. NRK skriver at han i brevet skriver at Lugano er et fint sted å bo og ligger svært sentralt i Europa.

Vil være hovedeier

I brevet understreker Røkke at han fortsatt vil være en langsiktig hovedeier og styreleder i Aker. Han innrømmer likevel at han på sikt vil bruke mer av tiden og ressursene sine på filantropiske aktiviteter.

Han skriver også at han har gitt boligen i Asker som en gave til ekskona si, som skal bo der sammen med felles barna de har.

AKER-EIER: Kjell Inge Røkke eier Aker, og dermed også Aker Solutions. FOTO: MORTEN DAHL

Skatteekspert: Flytter på grunn skatten

Til NRK sier skatteprofessor Guttor Schjeldeur ved Norges Handelshøgskole (NHH) at det er nærliggende å tro at Røkke flytter utenlands for å unngå å betale skatt på de verdiene han har opparbeidet seg.

Dette er brevet som Røkke har skrevet til medarbeidere og aksjonærer.

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11