23948sdkhjf

Westcon Yards’ første prosjekt innen flytende havvind

Westcon Yards signerer intensjonsavtale med svenske SeaTwirl for fabrikasjon og installasjon av deres nye S2x offshore vindturbin og bekrefter med dette sine ambisjoner innen havvindmarkedet.

Fabrikasjon av stålstrukturene er planlagt ved Westcons verft i Florø for så å bli transportert til Dommersnes Industriområde for komplett sammenstilling og testing.

Deretter slepes komplett turbin til Bokn hvor den skal installeres.  

Westcon skal ta det fulle ansvar hva gjelder både fabrikasjon og installasjon av turbinen og etablerer seg dermed som en komplett og langsiktig leverandør for prosjekter innenfor flytende havvind.  

Vil bygge opp ny norsk industri

- Det grønne skiftet er i gang og vi i Westcon har ikke til hensikt å sitte å se på. Tvert imot har vi ambisjoner om å ta del i, og bidra til, å bygge opp en ny norsk industri. Denne avtalen med SeaTwirl markerer derfor et viktig skritt for Westons fremtidsmål.  

- Vi velger å holde produksjonen i Norge for å markere at vi har tro på norsk industri og ønsker å bygge opp en bærekraftig leverandørkjede for denne næringen, kommenterer Stian Røsdal, leder i Westcons avdeling for grønn og bærekraftig teknologi. 

Viktig strategisk milepæl

- Gjennom flere 10-år har vi bevist at vi er i stand til å levere store og omfattende prosjekter til konkurransedyktige vilkår, samt at vi har en organisasjon som både er kompetent og erfaren på tvers av våre lokasjoner. Dette er en viktig, strategisk milepæl for Westcon og vi ser frem til å samarbeide med Seatwirl om å løfte frem innovative løsninger også innen flytende havvind.  

FORNØYD: Stian Røsdal, leder i Westcons avdeling for grønn og bærekraftig teknologi, og er fornøyd med den nye kontrakten. FOTO: WESTCON

Seatwirl representerer en nyskapende vindturbin hvor den store fordelen er et enkelt, robust og kostnadseffektivt design som også fører til lavere service- og vedlikeholdskostnader sammenlignet med andre tradisjonelle vindturbiner.  

- Å sikre partnere med evnen til å supportere oss utover S2x-prosjektet er viktig for å realisere vår visjon om å bli en ledende leverandør til store havvindparker. Vi ser frem til å jobbe med Westcon Yards, sier Peter Laurits, administrerende direktør i SeaTwirl.

Kilde: Westcon

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172