23948sdkhjf

Frykter flere permitteringer i industrien

Stadig flere bedrifter merker nå de høye strømprisene. Tirsdag meldte Metalsupply om at Odda Technology hadde sendt ut permitteringsvarsel. Nå frykter bedriftens daglige leder at flere permitteringer kan komme.

Ingvald Torblå er ikke bare adm. dir. i Odda Technolgy. Han er også styreleder i Hardanger Industri, og han ser at stadig flere bedrifter nå velger å kutte ned på produksjonen for å spare strømutgifter.

Flere bedrifter vurderer tiltak

Selv måtte han for noen dager siden sende ut permitteringsvarsel til sine egne ansatte i Odda Technology.  

Haugesunds Avis skriver i forrige uke måtte flaskevannprodusenten Isklar permittere sine åtte ansatte i 50 prosent. Også ilmenittsmelteverket Tizir i Tyssedal har varslet at de må ta ned deler av produksjonen sin.

Og flere bedrifter teller på knappene om å gjøre grep for å spare strøm, ifølge avisa.

– De som har stort forbruk av strøm i egen bedrift, er de som blir hardest rammet, sier Torblå, og legger til at han ikke ser bort i fra at flere permitteringer kan komme.

De fleste preget av situasjonen

– De aller fleste er preget av situasjonen, men mange av bedriftene i Hardanger Industri leverer tjenester til de store aktørene som faste strømavtaler, som Boliden og Tizir. De bedriftene som er mest rammet er de som har strømforbruk i egen industri, sier Torblå til avisa.

Kilde: Haugesunds Avis

KLIKK for alle artikler i Energipriser i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078