23948sdkhjf

Stranda Prolog har meldt inn oppbud

Det skal være spesielt koronapandemien som har skapt problemer for bedriften som primært har jobbet mot oppdrettsnæringen.

Bedriften, som holder til i Kristiansund, ble etablert så tidlig som i 1946, men mye har endret seg siden den gang.

De senere årene har Stranda Prolog spesielt arbeidet mot oppdrettsnæringen, skriver Tidens Krav.

Hadde vekstplaner

Det er styret i Stranda Prolog som har levert inn oppbudsbeggjæringen til Møre og Romsdal tingrett.

«Stranda Prolog var forberedt på fortsatt vekst og hadde en stor ordrereserve da covid-19 rammet. Ordreinngangen var fortsatt god i starten av pandemien, men ble deretter svak. Med liten ordreinngang, store kostnadsøkninger på allerede inngåtte kontrakter, mangel på råvarer og arbeidskraft til å fullføre prosjektene, gikk dette etter hvert ut over lønnsomhet og likviditet», heter det i pressemeldingen.

Det går videre fram at administrasjonen og de ansatte har arbeidet for å redusere kostnader og få prosjektleveransene i havn.

OPPDRETT: Stranda Prolog jobbet spesielt mot oppdrettsnæringen, og hadde 100 ansatte da begjæringen om oppbud ble levert inn. FOTO: STRANDA PROLOG

100 ansatte

På bedriftens egen hjemmeside heter det at selskapet har 100 ansatte og om lag 40 innleide. Stranda Prolog tilbyr systemer for både sjøbasert og landbasert oppdrett, logistikksett for skip og lastebil, og stasjoner for primær-behandling av fisk.

 

Kilde: Tidens Krav

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064