23948sdkhjf

Pemitteringsvarsel ved Odda Technology

Permitteringsvarslene er sendt ut som en følge av høye energipriser og et avventende energimarked.

Dette har igjen medført ordretørke i deler av industrien.

Det skriver Hardanger Folkeblad.

Odda Technology er både produsent og leverandør av koblingsprodukter til olje, gass- og subseaindustrien, og har 65 ansatte. Nå har flere av de ansatte mottatt permitteringsvarsel. Varslene ble sendt ut 2. september og vil gjelde fra 2. oktober.

Kostnader må ned

– Strømprisen er en stor andel av bedriftens kostnader. Slik det er nå, går det ut over bedriftens evne til å utvikle seg og være klar for økningen som er på vei inn i energimarkedene vi er en sentral del av, sier direktør Ingvald Torblå til lokalavisa.

Med bakgrunn i dette må kostnadene derfor gå ned, og han karakteriserer situasjonen som veldig krevende.

I fjor omsatte bedriften for mer enn 71 millioner kroner, og selskapet hadde store planer for økt omsetning de nærmeste årene. Men så kom krigen i Ukraina og de ekstremt høye strømprisene. På grunn av vekstplanene er det investert i flere nye maskiner ved bedriften, blant annet en ny CNC-læremaskin.

HAR HÅP: Adm. dir. i Odda Technology, Ingvald Torblå, (innfelt) håper og tror at permitteringene blir kortvarige, og har et håp om at regjeringens strømstøtteordning vil hjelpe på situasjonen. FOTO: GOOGLEMAPS/ODDA TECHNOLOGY

Internasjonalt

Ifølge Torblå har Odda Technology flere store internasjonale kunder, i tillegg til at konkurransen er internasjonal.

Permitteringsvarselet som nå er sendt ut, vil ikke ramme alle ansatte, og det er ikke ventet at permitteringene vil bli langvarige, og at de har sendt ut varsel nå for å være «føre var». Den daglige lederen ved bedriften venter nemlig spent på regjeringens strømstøtteordning, som er varslet å komme i september.

Mandag 19. september holder Stortinget ekstraordinært møte for å løse strømkrisen.

Odda Energy ble etablert i 2016 og har vokst jevnt og trutt siden den gang.

 

 

Kilde: Hardanger Folkeblad

KLIKK for alle artikler i Energipriser i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078