23948sdkhjf

Miljømetall lanserer flere lavutslippsplater

Norsk Stål utvider sitt sortiment av Miljømetall med lavutslippsplater fra Ilsenburger Grobblech.

Norsk Stål AS ønsker å ta sitt ansvar og støtter aktivt omstillingen til grønt stål og metaller.

Sammen med Ilsenbuger Grobbelch GmbH utvikler vi en ledende posisjon med produkter med lav "CO2"-ekvivalent (CO2e), som sparer mer enn 70 prosent CO2e sett mot tilsvarende produkt. Denne produktserien realiserer mulighetene for å levere enda lavere utslipp når man bruker stål.

Samarbeid for å senke utslippene

Ilsenburger Grobblech GmbH (ILG) - et datterselskap av Salzgitter AG - og Norsk Stål AS har signert en leveringsavtale, og utvider sitt langvarige samarbeid med den nye produktserien av grovplater med lavt CO2-innhold.

Disse lavutslippsplatene har et fotavtrykk på 0,65 tonn CO2e per tonn stål. Sammenlignet med utslippet fra Norsk Ståls generelle EPD for varmvalsede plater som ligger på 2,44 tonn CO2/t er dette betydelige besparelser av utslipp.

Utvide tilbudet

- Produktnyheten markerer at vi vil fortsette å utvide tilbudet av grønnere stål sammen med våre gode samarbeidspartnere som ILG. Vi er stolte over å være en avgjørende del av den grønne omstillingen, og applauderer Salzgitters og Ilsenburger Grobblechs innsats i denne forbindelse. Vi er sikre på at dette er begynnelsen på en spennende reise mot mål satt for både 2030 og 2050, sier adm. dir. Helge Runer hos Norsk Stål.

- Bygg- og anleggsbransjen er en strategisk bransje for Ilsenburger Grobblech GmbH. På grunn av denne strategiske satsningen, passer kunden perfekt for vår portefølje av grønt og fornybart stål. Denne første forsyningen av grovplater med lavt CO2e-nivå vil gjøre oss i stand til å forbedre prosesser og produkter ytterligere sammen, og bekrefter vår banebrytende posisjon i de voksende markedene for grønt stål, sier Dr. Sebastian Bross, adm. dir. i Ilsenburger Grobblech.

Videre retning mot lavest mulig utslipp

Produksjonen foregår ved lysbueovn (Electric Arc Furnace/EAF), og er basert på mer enn 90 prosent resirkulert skrap. Dette er bare første skritt i retning av grønt stål. Videre vil utslippene reduseres ytterligere, til nærmest null, med hydrogenbasert produksjon. Salzgitter AG har til hensikt å gradvis bytte produksjon av stål til en hydrogenbasert rute under satsningen SALCOS® – Salzgitter Low CO2-Steelmaking.

I motsetning til den tidligere prosessen med masovner, vil hydrogen og grønn strøm erstatte karbonet som tidligere var nødvendig for å produsere stål. Ved å utnytte denne prosessen planlegger Salzgitter AG å gradvis redusere CO2-utslippene i stålproduksjonen til mindre enn 5 prosent av de opprinnelige utslippene.

 

Kilde: Norsk Stål AS

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079