23948sdkhjf

Prisfall på jernmalm fremmer krisen for Kinas stålindustri

Jernmalm falt under 100 dollar tonnet for første gang på over fem uker, noe som viser tegn på at krisen i Kinas stålindustri forverres.

Ifølge en rapport fra meklerfirmaet Minmetals Futures, vil stålproduksjonen i Tangshans sentrale sentrum falle med mer enn 8 Mt i andre halvår på grunn av planer om å begrense produksjonen.

Tangshan, navet i kinesisk stålindustri, produserte rundt 75 Mt i løpet av de første seks månedene.

 Ligger bak fjoråret

Produksjonen i Kinas enorme stålsektor ligger allerede et godt stykke bak fjorårets tempo, ettersom industrien fortsatt er merket av en eiendomskrise som ikke viser tegn til å avta. Myndighetene i Tangshan, nær Beijing, bestemte seg for å kutte produksjonen på et møte nylig. Den store fabrikken Angang Steel Co. har sagt at de ser tøffe forhold vedvare gjennom slutten av året.

Jernmalm har falt over 7 prosent når den går mot et femte månedlig fall på rad. Stimulerende tiltak annonsert av regjeringen har ennå ikke stoppet nedgangen midt i en avtakende økonomi. Kinesiske banker står overfor tap ettersom boliglånsboikotter feier over eiendomssektoren, noe som er avgjørende for etterspørselen etter stål, mens økonomer ser et fall på aksjekursene i landet.

 Lag byggeaktivitet

- Mangel på vekst i byggeaktiviteten vil holde ståletterspørselen svak på kort sikt, skrev analytikere inkludert Daniel Hynes ved Australia & New Zealand Banking Group Ltd. i et notat publisert i en rapport av Bloomberg UK.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078