23948sdkhjf

Dokka Fasteners: - Vi trenger strømutgiftstøtte-ordning nå!

Stadig flere bedrifter merker nå de økte strømprisene, og stadig flere er bekymret for situasjonen. Hos Dokka Fasteners har strømutigftene økt fra fire til 15 millioner kroner.

Bolt-produsenten, som blant annet leverer til vindmøller, har vært i drift siden 1875. Men nå er situasjonen krevende for bedriften.

- Vi har mye høyere utgifter til mye i Norge, så som personal- og transportkostnader. Men billig strøm har alltid vært et stort konkurransefortrinn for oss, sier administrerende direktør Andre Klaseie ved Dokka Fasteners til NRK.

Konkurrerer internasjonalt

Han og de 100 ansatte ved bedriften konkurrerer bare selskap i Europa og Asia, og det har vært de lave strømutgiftene som har gjort at Dokka-bedriften har kunnet utkonkurrere sine utenlandske konkurrenter.

NRK skriver at bedriften i fjor hadde fire millioner kroner i strømutgifter, og at dette vil øke til 15 millioner kroner i år. Med de forslagene bedriften har fått på fastprisavtale, vil man kunne ende på 35 millioner kroner i strømutgifter.

Frykte for jobbene

Klubblederen i Fellesforbundet ved Dokka Fasteners sier at de ansatte frykter for nedleggelse av bedriften og annen industri på Dokka.

FRYKTER FOR JOBBENE: De ansatte ved Dokka Fasteners frykter for nedlegelse som følge av høye strømpriser. FOTO: DOKKA FASTENERS

- Men vi håper på det beste, sier Torleik Bjørndal Larsen.

Adm. dir Klaseie ønsker en strømstøtteordning nå.

- Det haster, den burde ha kommet for lenge siden, sier han til NRK. Han mener at forutsigbarhet er avgjørende for å kunne sikre seg framtidige kontrakter.

BOLTER: Dokka Fasteners produserer bolter til blant annet vindmøller. FOTO: DOKKA FASTENERS

Flere bedrifter tar grep

Tirsdag ble det kjent at smelteverket Alcoa Lista stanser en produksjonslinje for å spare strøm. Tidligere denne uka kom meldingen om at Nordic Paper i Sarpsborg stanser produksjonen i tre dager som følge av strømutgiftene. Og i forrige uke ble det klart at Rec Solar permitterer mer enn 200 ansatte og stenger ned produksjonen inntil videre som følge av det samme.

 

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078