23948sdkhjf

Hydal Aluminium Profiler merker økte strømpriser

Lønnsomheten til flere av bedriftene i industriparken på Raufoss går nedover.

– Det går utover prisen til kundene våre, fordi det er valget vi har. Den økte kostnaden vi har på strømmen er vi nødt for å ta igjen med økte varekostnader, sier adm. dir. Terje Sagbakken ved Hydal Aluminium Profiler.

Hektisk møteaktivitet

I Raufoss Industripark er det flere bedrifter som faller inn under Metalsupplys nedslagsfelt. Nå skriver avisa Toten i dag, at det er hektisk møtevirksomhet ved flere bedrifter i næringsparken. Årsak: Høye strøm- og energipriser, som går utover lønnsomheten deres.

Flere av bedriftene er i «hardt vær» som følge av de økte prisene, og torsdag denne uka skal de ha et møte med strømleverandøren Elvia for å diskutere utfordringene.

Klyngeleder i NCE Manufacturing, Erland Paulsrud, sier at de økte energiprisene medfører store ekstrakostnader for bedriftene, og at det er knyttet stor spenning til om bedriftene får støtten som er lovet fra regjeringen i september.

MØTE: Flere av bedriftene i Raufoss Industripark (bildet) skal møte strømleverandøren Elvia denne uka for å diskutere utfordringene knyttet til de høye strømprisene. FOTO: HYDAL ALUMINIUM PROFILER

Vil tære på økonomien

Han legger til at hvis disse prisene holder seg eller blir høyere, vil det tære på kraftig på økonomien til bedrifrtene.

- Næringslivet er godt rustet til å møte en kortere periode med disse prisene, men når det varer lenge, er det vanskeligere for dem, sier Paulsrud til avisa.

Hydal Aluminium Profiler er en av bedriftene som holder til i Raufoss Industripark. Daglig leder Terje Sagbakken sier at også de blir påvirket av de høye strøm- og energiprisene.

Kunden må betale

– Det går utover prisen til kundene våre, fordi det er valget vi har. Den økte kostnaden vi har på strømmen er vi nødt for å ta igjen med økte varekostnader, sier han.

 

Kilde: Toten i dag

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078