23948sdkhjf

Japansk stålgigant skjerper utslippskuttene: – Viser at aktivt eierskap har en effekt

I årets andre kvartal fortsatte Storebrand dialogen med de 20 største utslippsselskapene i våre porteføljer. Et av disse selskapene er den japanske stålgiganten JFE, som nå tar viktige steg og skjerper sine utslippsmål. Det fremkommer i vår bærekraftrapport for andre kvartal.

Stål står for 15 prosent av Japans CO2-utslipp, og 7 prosent av den globale energisektorens CO2-utslipp.

- Derfor er vi avhengige av å avkarbonisere stålsektoren for å klare overgangen til et lavutslippssamfunn. Sammen med investorene Man Group og The Australasian Centre for Corporate Responsibility (ACCR), har vi vært i dialog med JFE om selskapets klimaambisjoner, mål og myndighetsstyring. Dette har gitt resultater, og selskapet har nå gjort viktige grep mot en mer bærekraftig retning. De vil blant annet knytte lederlønninger med de nye utslippsmålene, og vil ha årlige gjennomganger av målene. Dette mener vi igjen vil bidra til å styrke JFEs langsiktige verdi, sier konserndirektør Jan Erik Saugestad for kapitalforvaltning i Storebrand.

RESULTATER: - Dialogen med JFE har gitt resultater i form av utslippskutt, sier Jan Erik Saugestad, konserndirektør for kapitalforvaltning i Storebrand. FOTO: STOREBRAND

Samarbeid mellom investorer, selskap og sivilsamfunn

Dette viser hvilken positiv effekt vi kan få av samarbeid mellom investorer, selskaper og sivilsamfunn. Aktivt eierskap er en av våre viktigste verktøy som en ansvarlig investor. Vi vil fortsette dialog med JFE og andre utvalgte selskaper, for å påvirke dem til å sette både kortsiktige og langsiktige vitenskapsbaserte mål, legger han til.

Dialogen med selskapene er en del av arbeidet for å nå målet om netto nullutslipp i investeringsporteføljen innen 2050, og et kutt på 32 prosent innen 2025.

Kilde: Storebrand

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ukrainere vil kjøpe slovakisk stålverk
Milliardkontrakter for DeepOcean
Tror ikke på corten som årsak til brukollaps
Sveisenerd utvikler nytt inspeksjonsverktøy for sveising
Det siste stålet fra ukrainske Azovtal blir armbånd
- Panikken på stålmarkedet har lagt seg
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.345