23948sdkhjf

Kongsberg Maritime med ny thruster-kontrakt

Kongsberg Maritime (KM) har nYLIG signert en betydelig kontrakt med Med Marine i Tyrkia for å levere 32 høyytelses, fremtidssikre amerikanske thrustere for installasjon på nye Azimuth Stern Drive (ASD) slepebåter.

KM og Med Marine har et langvarig forhold til mange Kongsberg-utstyrte Med Marine-slepebåter som leverer pålitelig daglig service i de fleste av verdens største havner.

Taubåtmarkedet er svært viktig for KM, og siden i fjor har markedstrendene blitt positive etter den verdensomspennende pausen i skipsbyggingen på grunn av pandemien. Skipsfartsnæringen, terminalene og havnene som betjener den, har nå fornyet behov for slepebåter for å bistå, og generelt ser markedet veldig positivt ut.

 Populære thrustere

KMs amerikanske thrustere har vært et populært valg for disse, og i slepebåtmarkedet generelt, noe som er bevist av over 6000 globalt leverte amerikanske enheter de siste 50 årene. De amerikanske thrusterne har utviklet seg i løpet av de fem 10årene de har vært på markedet, ettersom verft søker etter måter å kutte både tid og kostnader fra båtbyggingsprosesser på, og shippingindustrien setter stadig høyere standarder for ytelse.

 US Series thrustere tilbyr nå prosjektspesifikke Computation Fluid Dynamics (CFD)-modelleringsmuligheter, mens utvalget av oppnåelige propell- og dysekombinasjoner sikrer høyest mulig standarder for driftseffektivitet.

 

SIGNERING: Daglig leder Yildiz Bozkurt Ozcan i Med Marine og Erkut Aslanoglu, Kongsberg Martims daglig leder i Tyrkia. FOTO: KONGSBERG GRUPPEN

En annen nyere funksjon er HD-glideclutchen som muliggjør kostnadseffektiv Fi-Fi (brannslukking). Tre av de 16 Med Marine-slepebåtene vil også ha KMs Pro-Duct-dyse. Denne høyeffektive dyse- og propellkombinasjonen har vist seg å gi høyere pullerttrekk for samme krafttilførsel som en tilsvarende TK-dyse.

- Solid investering

- I den maritime industrien kan du ikke bli mye mer krevende enn driftssyklusen til en slepebåts asimutdrivenhet. Etter tre 10-år med montering av Kongsberg thrustere i slepebåtene våre, vet vi at med thrusterne i USA-serien gjør vi en solid investering for våre kunder i et velprøvd, pålitelig produkt som har utviklet seg for å holde tritt med kravene fra våre moderne, høye pullert slepebåter, sier daglig leder ved Med Marine i en kommentar.

Kilde: Kongsberg Gruppen

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14