23948sdkhjf

Speira mottar fortsatt russisk aluminium

Til tross for sanksjonene mot Russland, ankommer det fortsatt kaldmetall fra Russland til Speiras anlegg i Holmestrand. Men fra oktober er det trolig slutt på dette.

- Fra oktober har vi klart å erstatte alt kaldt metall fra Russland med kaldt metall fra andre land, sier fabrikksjef Robert Grønli ved Speira Holmestrand.

Det sier han til avisa Jarlsberg, som har fått tips fra lesere som har sett at det fortsatt står mye kaldt metall fra Russland på tomta til Speira i Holmestrand.

Sanksjoner

Dette til tross for at det etter invasjonen av Ukraina ble innført strenge sanksjoner mot Russland. Speira sa i mars at de støtter sanksjonene.

Ifølge Jarlsberg ble det i fjor importert ubearbeidet aluminium fra Russland til en verdi av om lag fem milliarder kroner.

Nå står det altså fortsatt lagret russiske aluminiumsbarrer på området til Speira i Holmestrand. Aluminiumet er levert at det russiske selskapet Rusal, som har sitt hovedsete i Moskva, men er eid av et kinesisk selskap.

Handler via tradere

Fabrikken ved Speira i Holmestrand understreker overfor lokalavisa at de ikke handler med Russland direkte, men handler med tradere i nederlandske Rotterdam.

Nå sier altså fabrikksjef Robert Grønli at de fra oktober av ikke kommer til å få russisk aluminium mer. Man har klart å skaffe kaldmetallet fra andre land. Det aluminiumet som nå ligger ved fabrikken i Holmestrand er mottatt etter langtidskontrakter, og som har ligget på lager over lang tid.

Speira er selskapet som tidligere har tatt over Hydros valsevirksomhet, blant annet i Holmestrand.

Kilde: Jarlsberg

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.073