23948sdkhjf

Hege Økland slutter som direktør i Maritime CleanTech

Gjennom 11 år har Maritime CleanTech og Hege Økland satt dagsorden for den norske satsingen på grønn skipsfart.

Det blir lagt merke til verden over. Nå tar Økland en ny lederrolle i energiomstillingen.

I oktober går Økland går over til stillingen som leder av Hy2gen Norge AS, som er eid av det tyske selskapet Hy2Gen AG. Framover skal de satse tungt på å bygge hydrogenproduksjon med tilhørende infrastruktur langs kysten.

Vemodig

- Det blir vemodig å gi fra seg nøkkelkortet i høst. Jeg har hatt en fantastisk tid sammen med dyktige kollegaer i oppbyggingen av dette unike innovasjonsmiljøet, likevel kjenner jeg at timingen er riktig. Nå forlater jeg en solid og moden klynge, med stadig flere banebrytende prosjekter og selv er jeg klar for nye utfordringer, sier Økland.

Hege Økland har ledet Maritime CleanTech helt siden oppstarten i 2011, da åtte framsynte medlemsbedrifter gikk sammen for å utvikle mer energieffektive og klimavennlige løsninger for skipsfarten, tuftet på den ledende maritime kompetansen som finnes i regionen mellom Bergen og Stavanger. I dag er Maritime CleanTech en komplett internasjonal næringsklynge med over 150 partnere.

Flere prosjekter og økende interesse

Styreleder i Maritime CleanTech, Bjørn Sundland, er tydelig på at arbeidet til Økland og Maritime CleanTech er av stor betydning for det grønne skiftet i en tradisjonstung næring.

- Det er viktig for norsk samfunnsutvikling at den maritime industrien vår er i førersetet i den grønne omstillingen. At den dyktige direktøren vår gjennom 11 år nå tar på seg en ny internasjonal oppgave for å bidra til dette, styrker trua vår på at vi sammen kan nå klimamålene. Hege Økland har gjort en formidabel jobb med å få i gang et grønt paradigmeskifte i maritim industri. Det har bidratt til at Norge nå er fremst i utviklingen av nye teknologier som kutter utslipp i skipsfarten, sier Sundland.

Rekruttering startet

Styret har nå startet rekrutteringaen av ny direktør til Maritime CleanTech. Som følge av stadig økende prosjektportefølje, skal det også rekrutteres til flere nye stillinger i administrasjonen. Maritime CleanTech har sitt hovedkontor på Stord, med avdelinger i Bergen og Stavanger. Næringsklyngen er eid og drevet fram av industrien – med representanter fra hele den grønne maritime verdikjeden.

- Medlemsbedriftene våre pekar på de store behovene for risikoavlasting, samarbeid om teknologiutvikling og tett politisk kontakt. Her utmerker Maritime CleanTech seg, og vi ser et stadig tilsig av nye medlemmer. Det er et solid team i administrasjonen som nå tar organisasjonen videre, med flere betydelige teknologisatsinger i emning, sier styreleiar Bjørn Sundland.

 

Kilde: Maritime CleanTech

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ukrainere vil kjøpe slovakisk stålverk
Milliardkontrakter for DeepOcean
Tror ikke på corten som årsak til brukollaps
Sveisenerd utvikler nytt inspeksjonsverktøy for sveising
Det siste stålet fra ukrainske Azovtal blir armbånd
- Panikken på stålmarkedet har lagt seg
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.156