23948sdkhjf

Hydra Pipe med suksess på Oseberg C

Etter at IKM var ferdig å teste alle 10 etasjene for modifikasjonspartner Aibel, på Equinor sin Oseberg C installasjon og resultatet ble null lekkasjer, og prosjektet fikk tilbakelevert ett 100 prosent oppdatert slukkesystem ble det at Pyplok kan utgjøre en stor forskjell på norsk sokkel.

Equinor hadde en stor utfordring på brannslukkesystemet på Oseberg C, dette var i dårlig forfatning og måtte renoveres.

Alle de 10 etasjene på boligmodulen skulle gjennomgås og renoveres. Dette var en særdeles vanskelig oppgave da boligmodulen er i bruk 24 timer i døgnet, året rundt. Utfordringene stod i kø; det var trange sjakter, himlinger og bak kabelgater, kort sagt meget utfordrende. Systemet er bygget i tynnveggede CUNI-rør og kuplinger (Cobber Nickel) som også var en utfordring.

INNSKRUING: Bildet viser spesial-kupling for nossel-innskruing Oseberg C. FOTO: HYDRA PIPE

Aibel hadde fått prosjektet av Equinor, og sammen skulle de vurdere og finne ut hvilke metoder de skulle ta i bruk for å renovere slukkesystemet på en rask, trygg og effektiv måte.

Landet på Hydra Pipe

Etter lang tid med kalkulasjoner og vurderinger av de forskjellige metodene, landet de på Hydra Pipe AS og Pyplok.

Med Hydra Pipes kompetanse og produktet Pyplok, kunne de med enkle, håndholdte maskiner som er luftdrevne, komme til over hele systemet. Ved bruk av Pyplok kunne de kutte vekk lekkasjepunkter og sette inn nye kuplinger i eksisterende system, man kunne altså bruke eksisterende klammer og support. På denne måten slapp man å ta ned og totalrenovere hele rørsystemet i alle etasjene, for det som fremdeles var i god stand kunne stå uberørt. Med andre ord var det store besparelser ved å ta i bruk Pyplok.  

SOM LEGO: Pyplok bygges enkelt sammen - nesten som Lego-system. FOTO: HYDRA PIPE

I løpet av prosjektet på Oseberg C ble det montert ca. 3000 Pyplok-koblinger i dimensjonene 25 mm, 30 mm, 44 mm, 57 mm, og 76 mm, i mange varianter som rette skjøter, 45 grader og 90 grader albuer, 150# og 300# ANSI flenser, T-stykker i flere utførelser og Pyplok spesial-kupling for å skru inn brann-nossel.

Personell fikk opplæring

Equinors og Aibels eget personell ble opplært og sertifisert for å montere Pyplok av Hydra Pipe.

STORE BESPARELSER: - Våre kunder melder tilbake om 60-70 prosent besparelse ved bruk av Pyplok, sammenlignet med tradisjonelle metoder, sier Morten Hatledal i Hydra Pipe. FOTO: MORTEN DAHL

- Vi sendte vår supervisor for opplæring av installasjonsledere og formenn, som igjen selv kunne lære opp nye crew-medlemmer offshore. Tilbakemeldingene fra montørene er at Pyplok-metoden er enkel, har unike tilkomstegenskaper og en unik unik tetthet ferdig montert, sier daglig leder i Hydra Pipe, Morten Hatledal.

Installasjonen var i full drift

Det vil si at det er x antall måltider dag og natt, folk sover, helikopter kommer og går, sykestuen og mannskapsrom er operative og så videre. Alt på plattformen skulle gå sin vante gang og arbeidet skulle utføres uten at det påvirket «dagliglivet».

Himlinger ble tatt ned, rør ble kuttet, nye tilpasses og swages på med Pyplok før himlingen ble montert på plass igjen - alt mens det var full drift på installasjonen ellers.

TRANGE ROM: Her er en Pyplok-maskin i arbeid i trangt rom påOseberg C. FOTO: HYDRA PIPE

- Dette er en bragd uten sidestykke da man ved bruk av andre systemer måtte stanset driften på installasjonen for å utføre arbeidet. All honnør til Installasjonsgjengen til Aibel, sier Hatledal videre.

Godkjent i 2016

Pyplok ble godkjent i 2016 for bruk i Equinors TR, TDZ hos ConocoPhillips og det tekniske direktivet til AkerBP samt Aker Solutions og Modifikasjonsalliansen. Pyplok er siden blitt den mest brukte og raskest voksende metoden for å skjøte rør offshore. Dette er både om man er i Ex-sone eller ikke, om man gjør Tie-ins, ombygging, modifikasjon eller bygger nytt. De fleste riggene til Odfjell, Transocean etc bruker Pyplok til ombygging, nybygg og vedlikehold ombord både på pit-stops og klassinger.

Innovative selskaper som Larsnes, Servi, Kleven Yards, Myklebust verft etc har brukt Pyplok helt siden 2010. De har brukt det til hydraulikk og høytrykks- brann- og slukkesystemer både om bord i fiskebåter, supplybåter, seismikk-skip og kyst- og cruiseskip.

Pyplok har siden dette ekspandert utover verftsindustri, oljebransjen, landbasert industri og har tatt oppdrettsnæringen med storm. På de store landbaserte oppdrettsanleggene som Artec Aqua leverer har Hydra Pipe levert alt av trykk, vakuum, oksygentilførsel, vaskelinjer osv med Pyplok-koblinger.

HÅNDHOLDT: Ved bruk av Pyplok jobber man med håndholdte, enkle maskiner som kommer til i trange rom. FOTO: HYDRA PIPE

Mange bransjer

Pyplok har også en stor fordel for bruk til lakseproduksjon, lakseslakteri, kyllingslakteri etc. Dette fordi Pyplok er glatt utvendig med o-ringer ytterst på kuplingen. Dette minsker bakterievekst, i tillegg til at man bruker minimalt med kjemikalier ved rengjøring og vasking.

- Pyplok er et system som har full DNV-sertifisering for å skjøte og montere rør. Det er 100 prosent tett og lekkasjefritt. Ved bruk av Pyplok sparer man også montasjetid og gjør jobben enklere og mindre arbeidskrevende for montørene. Dette bedrer arbeidsforhold uavhengig av hvilken bransje man er i. Så å velge Pyplok er smart både med tanke på kostnader, tid og miljøet. Våre kunder melder tilbake om 60-70 prosent besparelse ved bruk av Pyplok, sammenlignet med tradisjonelle metoder, sier Hatledal avslutningsvis.

 

Kilde: Hydra Pipe

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11