23948sdkhjf

Britisk stålindindustri i klemma

Tata Steels fabrikk i britiske Port Talbot kan bli stengt ned dersom ikke målene for å nå CO2-utslippene nås.

Ifølge en rapport fra BBC, frykter man nå for jobbene til de ansatte ved stålverket.

Bakgrunnen er de tøffe tiltakene som britiske myndigheter har satt inn i kampen mot klimaendringene. Også Tata Steel som konsern har satt seg mål om å bli klimanøytrale i 2050.

Tidsklemme

- Vi er en vanskelig tidsklemme, som kan føre til at fabrikken må legges ned og ansatte mister jobbene sine, dersom vi ikke når målene om kutt i CO2-utslippene, sier professor John Gibbins. Han er direktør ved Carbon Capture and Storage Research Centre i England.

Han mener at det er helt på sin plass at fabrikken må kutte utslippene for å overleve, selv om det vil ta mange år å implementere dette, og at det kan koste mer opptil 1 miillard pund å investere null-utslipp.

- Dette er noe som vil redde jobber, og det som må til er de walisiske myndighetene må komme på banen. Dette er avgjørende for Port Talbot-fabrikken. Jeg takker til Gud om at ikke stålverket blir stengt, sier han videre.

Kritisk

En annen professor Calvin Jones ved Cardiff University Business School, sier på sin side at karbonfangst ikke vil fungere ved Port Talbot. Ikke bare vil det koste enorme summer, men det finnes ikke noe sted å lagre karbonet i nærheten.

Tata Steel opprettholder sin ambisjon om å bli klima-nøytrale innen 2050, og å reduser CO-utslippene sine med 30 prosent innen 2030.

 

Kilde: Steeltimes Internationa

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125