23948sdkhjf

Kleven skal bygge om to offshore-skip

Det brasilianske rederiet Oceania har signert ombyggingskontrakt med Green Yard Kleven. Oppdraget går ut på å bygge om to PSV-offshoreskip for operasjoner med ROV og offshorekran.

- Det ble en god og gledelig start etter ferien at vi sikret denne kontrakten, sier Hans Jørgen Fedog, konsernsjef i Green Yard Kleven.

Etter ombygginga skal skipene inn på oppdrag i Brasil på dypt vatn. Brasilianske Oceania har spesialisert seg på inspeksjon, intervensjon og overvåking av undervannsstrukturer offshore.

Samarbeid med Marin Teknikk

De aktuelle skipene er nylig kjøpte in av Oceania. Det ene ligger allerede ved Green Yard Kleven, og det andre vil komme til verftet de nærmeste dagene. Begge skipene har Marin Teknikk-design MT6009.

- Kontrakten har blitt til i nært samarbeid med Marin Teknikk AS, og de skal nå arbeide med design og engineering på ombyggingsprosjektene. Verftet har opp gjennom årene bygd flere 10-talls skip i samarbeid med Marin Teknikk, og setter pris på at det gode samarbeidet fortsetter, sier Karl Johan Barstad, Sales Manager Retrofit i Green Yard Kleven.

Bærekraftige løsninger

Green Yard Kleven og Oceania satser begge sterkt på bærekraftige løsninger. Blant annet blir det gjenbruk av utstyr i prosjektet. For eksempel er offshore-kranene brukte og vil bli ombygd til aktuell spesifikasjon og til rett leveringstid.

- Det gir mange fordeler å bygge om på eksisterende fartøy, bruke resirkulert materiale og gjenbruk av utstyr på ombyggingene. Dette vil spare ressurser og redusere både kostnader, utslipp og avfallsmengde. Uten at det går på bekostning av kvalitet, sier Karl Johan Barstad.

Ombyggingene skal etter planen ferdigstilles mot slutten av året, og arbeidet starter umiddelbart.

- Dette var gode nyheter for oss. Oppdraget øker ordrereserven vår, men vi har fortsatt kapasitet til å ta på oss flere prosjekt. Vi takker for tilliten og oppdraget og ser fram til samarbeidet med alle involverte parter i prosjektet, avslutter Hans Jørgen Fedog.

 

Kilde: Green Yard Kleven

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109