23948sdkhjf

Metallindustrien bidro mest til økning i 2. kvartal

Industriomsetningen økte med 2,5 prosent i andre kvartal 2022 sammenlignet med foregående kvartal, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Metallindustrien bidro mest til økningen.

Oppgangen kan ses i lys av økte priser på industriprodukter. Fra mai til juni 2022 var det en nedgang i omsetningen på 0,7 prosent.

Det var metallindustri og næringsmiddelindustri som trakk industriomsetningen mest opp, med en oppgang på henholdsvis 14 og 4,6 prosent. Høy prisvekst er en viktig årsak til omsetningsveksten i disse næringene i tremånedersperioden.

Næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri bidro mest til å dempe oppgangen i industrien med en nedgang på 5,3 prosent i perioden.

Industriomsetningen hadde en nedgang på 0,7 prosent fra mai til juni 2022, ifølge sesongjusterte tall.

Metallindustrien og maskinindustrien bidro mest til nedgangen i industriomsetningen fra mai til juni med en nedgang på henholdsvis 6,7 og 7,9 prosent.

Økt omsetning inennfor næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri bidro mest til å dempe nedgangen i industriomsetningen i perioden. Økte priser på raffinerte petroleumsprodukter var en medvirkende faktor.

 

Kilde: Statistisk sentralbyrå (SSB)

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11