23948sdkhjf

Rekordår for Finnfjord Smelteverk

2021 ble et svært godt år for smelteverket i Finnfjord. Det skyldes økt etterspørsel på ferrosilisium.

I tillegg bidro høye frakt- og energikostnader til å presse prisene opp få

Smelteverket holder til på Senja i Troms, og fikk ifølge High North News en omsetning på 1,5 milliarder kroner i fjor, noe som er en økning fra 915 millioner kroner i 2020.

Spesielt år

– Det var et spesielt år. Vi må nok tilbake til 1970 for å se et tilsvarende år, sier administrerende direktør Geir Henning Wintervoll til High North News. 

Før skatt hadde bedriften et resultat på om lag 250 millioner kroner, mens årsresultatet endte på noe over 194 millioner kroner.

Disse tallene viser at fjoråret ble det beste i familieselskapets historie.

Finnfjord Smelteverk gikk inn i 2021 med mange utfordringer. Spesielt spilte koronapandemien en viktig rolle, men god inntjening som følge av god etterspørsel og svært gode priser på ferrosilisium bidro til det gode resultatet.

Fraktratene

Og ettersom lettelsene på restriksjoner verden over gikk sin gang, kunne man levere ferrosilisium til storindustrier over hele verden.

High North News skriver videre at da fraktratene mellom Asia, Europa og USA steg kraftig i fjor, fikk Finnfjord også en logistikkfordel med lavere fraktpriser mot det europeiske markedet. De høye prisene på cargo bidro også til høyere ferrosilisiumpriser.

Annerledes i år

For 2022 ser bildet noe annerledes, ikke minst grunnet Russlands invasjon av Ukraina. Råvareprisene har steget enda mer, men prisene på ferrosilisium har holdt seg på 2021-nivå.

-Urolighetene har gjort at både kostnadene og inntektene har blitt høyere, sier Wintervoll til nettstedet avslutningsvis. 

Kilde: High North News

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.708