23948sdkhjf

2500 arbeidsplasser kan bli borte for Siemens Gamesa

Pengene fosser ut av vindturbingiganten Siemens Gamesa, og markedet forventer at en stor nedbemanningsrunde er på vei i konsernet med 27.000 arbeidsplasser globalt.

Det er nyhetsbyrået Reuters som skriver at vindturbinprodusenten vurderer å nedlegge om lag 2500 arbeidsplasser, noe som tilsvarer 9 prosent av alle ansatte.

Reuters henviser til to ikke navngitte kilder med kjennskap til planene. Det er ifølge Reuters ikke truffet noen beslutning om detaljene i oppsigelsesrunden eller hele dens  omfang.

I Danmark har Siemens Gamesa mere enn 5000 ansatte.

Taper store summer på driften

Tilpasningene skjer for å håndtere de aktuelle tapene og den regnskapsmessige vanskelige situasjonen.

I forbindelse med utsendelsen av regnskapet for tredje kvartal 2022 nedjusterer vindturbinprodusenten forventningene til deres driftsmargin til minus 14,1 prosent. 

Det vil si at Siemens Gamesa forventer å tape 14 øre for hver krone de omsetter. Tapet på driften i tredje kvartal steg fra 151 millioner euro til 343 millioner euro, noe som var verre enn analytikerne forventet.

Motvind fra alle kanter

Vindturbinprodusenten er ifølge Reuters rammet av motvind fra flere kanter, blant annet med utfordringer i oppstarten av 5. X-platformen, geopolitiske spenninger, forstyrrelser i de globale leveransekjeder, inflasjonens innvirkning på omkostningene samt utviklingen i covid-19.

Kilde: Metal-supply.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112