23948sdkhjf

Godt TESS-fjorår ga sjefen 14,2 millioner i lønn

TESS-gründer Erik Jølberg fikk utbetalt 14,2 millioner kroner i lønn og bonus i 2021.

Det er en økning på 38,5 prosent fra året før.

Drammens Tidende (DT) skriver at TESS-sjefen fikk den gode utbetalingen fordi selskapet hadde et meget godt år i fjor. Konsern-omsetningen endte på nærmere 3,4 milliarder kroner, og resultatet før skatt ble på 262,7 millioner kroner. Resultatgraden endte derfor på 7,7 prosent.

2021 et godt år for TESS

- Fjoråret ble bra, og min lønnsutbetaling er god. Beløpet utgjøres av 4,5 millioner i fastlønn, mens resten er bonuser basert på selskapets resultater, sier Jølberg til DT.

I 2020 var Jølbergs utbetaling på 10,2 millioner kroner, og med 14,2 i fjor ble lønnsøkningen på 38,5 prosent.

Stiftelsen Erik Jølberg ga i fjor ut 2,7 millioner til diverse aktiviteter for barn og unge i Lier, der TESS har sitt hovedkontor. I år var dette beløpet økt til 3,7 millioner kroner.

Vekst også i år

DT skriver videre at TESS så langt i år har en omsetningsvekst på mer enn 11 prosent, og at selskapet spesielt gjør det bra i utlandet.

Under pandemien har TESS havnet i medienes søkelys grunnet uheldige beslutninger, som dog ikke medførte at ansatte ble permittert.

- Ja, vi gjorde noen gale beslutninger, og det tar jeg på min kappe. Men av alle de avgjørelsene vi tok, var det bare et fåtall som ikke var gode. Vi klarte nemlig å holde på kompetansen i bedriften, sier Erik Jølberg avslutningsvis.

Kilde: Drammens Tidende

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11