23948sdkhjf

Lasteskip havarerte: Rapport legger skylden avløserkapteinen

Det nederlandske lasteskipet «Eemslift Hendrika» fikk motorstopp utenfor norskekysten i april i fjor. Nå foreligger en rapport som avdekker at avløserkapteinen kan ha hatt skyld i havariet.

Det er nederlandske Dutch Safety Board som har laget rapporten og gått gjennom hva som gikk galt da «Eemslift Hendrika» fikk motorstopp utenfor Stad i april i fjor.

Mye av lasten om bord på dekk gikk tapt i de dramatiske timene etter at lasteskipet fikk motorstopp. Skipet fikk slagside fordi thrustere slo hull på to ballasttanker under dekk.

Sjekket ikke sikring av last

Sunnmørsposten skriver at rapporten nå fra Dutch Safety Board nå er klar, og at avløserkapteinen som kom i Rotterdam, ikke sjekket sikringen av lasten under dekk før skipet gikk videre mot Norge. Her møtte fartøyet uvær, og mye av lasten forskjøv seg. En annen viktig faktor var at avløserkapteinen ikke ville ta norsk los om bord i Norge fordi det ville medføre mye papirarbeid. Dette til tross for at rederiet rådet han til å ta norsk los om bord på grunn av været, og i stedet innaskjærs.

Avslo los-råd

Men kapteinen avslo altså dette, og valgte å føre skipet på åpent hav til tross for svært dårlige værmeldinger.

Kilde: Sunnmpørsposten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125