23948sdkhjf

Vår Energi etablerer strategisk leverandørsamarbeid

Vår Energi ASA forbereder seg på et rekordhøyt aktivitetsnivå og inngår et strategisk samarbeid med Aker Solutions AS, Havfram AS og Saipem S.A for SPS/SURF-leveranser.

Det strategiske partnerskapet med Aker Solutions, Havfram og Saipem omfatter fabrikasjon, levering og installasjon av undervannsproduksjonsutstyr for Vår Energi sine prosjekter og egenoperete olje- og gassfelt norsk sokkel.

Sterkt lag

- Vi er veldig glade for å ha sikret oss et så sterkt lag til å støtte oss i å utvikle våre prosjekter, gjennom prioritering, kompetanse og kapasitet. Bredere og et mer langsiktig og åpent samarbeid mellom leverandører og operatører gir verdiskaping. Det reduserer kostnader, samtidig som det gir økt effektivitet og forutsigbarhet. Sterke partnerskap med nøkkelleverandører vil utvikle de mest bærekraftige løsningene, og styrke vår konkurransekraft, sier Vår Energi-sjef Torger Rød.

Kontraktens varighet er fem år pluss to opsjoner på to år hver – potensielt opptil ni år.

Ny modell

Den strategiske partnerskapsmodellen er tuftet på én-for-alle og alle-for-én-prinsippet og skiller seg fra den konvensjonelle modellen med separate kontrakter med delt omfang og ansvar.

VP Contracts & Procurement i Vår Energi, Annethe Gjerde, sier at selskapet jobber kontinuerlig for å finne de beste og mest bærekraftige løsningene, og at med en samarbeidsmodell som denne vil man se «bedre resultater».

- Strategisk samarbeid gjennom tidlig involvering av leverandører sikrer mer effektiv planlegging og gjennomføring av prosjekter. Et sterkt partnerskap vil gi merverdi for alle parter, noe som er tråd med råd og retningslinjer utarbeidet av bransjen selv gjennom Norsk olje og gass, sier hun.

Vår Energi har mål om økt helhetlig samarbeid med leverandører i hele verdikjeden, og har en klar ambisjon om en mer bærekraftig og effektiv produksjon av olje og gass.

 

Kilde: Vår Energi

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
MMC First Process lanserer miljøfond
DeepOcean i samarbeid om å utføre miljøstudier offshore
Grunnrenteskatt: Verft taper oppdrag for 700 millioner
SSAB gjør endringer etter nabo-klager
Otto Olsen sikter mot å bli CO2-nøytrale med solcellepanel
Gruvebil laget av fossilfritt stål
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.126