23948sdkhjf

Svalbard-skip med færre tokt grunnet høye drivstoffpriser

De økte drivstoffprisene for konsekvenser for Svalbard. Tjenestefartøyet «Polarsyssel» rammes, og det blir færre oppdrag for skipet.

Ifølge sysselmester Lars Fause på Svalbard er det ventet en økning i drivstoffprisene for tjenestefartøyet og helikoptervirksomheten, som da kommer opp i 15 millioner kroner.

Redusert bruk

- Bruken av tjenestefartøyet «Polarsyssel» og helikoptre reduseres de neste månedene på grunn av høye driftsutgifter. Nå har vi tatt ned aktiviteten for å få budsjettet i balanse, sier Fause til NRK.

«Polarsyssel» er et fartøy som driver med overvåkning av farvannene ved Svalbard. Skipet driver med patruljering med politipatrulje om bord når det er fullt operativt. På grunn av økte drivstoffutgifter er allerede mange av toktene i sommer skrinlagt, skriver NRK.

I tillegg kuttes mye av den planlagte feltaktiviteten som skulle gjøres ved hjelp av helikopter.

Færre seilinger

Færre seilinger kan gå utover beredskapen og annen overvåking, deriblant myndighetsutøvelse – dette til tross for at det er ventet rekordmange turistfartøy til Svalbard denne sommeren.

De høye drivstoffprisene påvirker også andre skip. Havforskningsinstituttets (HI) forskningsskip «Kronprins Haakon» vurderes å bli lagt i opplag. Slik det ser ut nå vil HI få økte kostnader på hele 75 millioner kroner i 2022.

Lokalstyreleder Arild Olsen (Ap) er bekymret for situasjonen dersom ikke det ryddes opp i utfordringene knyttet til «Polarsyssel».

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
MMC First Process lanserer miljøfond
DeepOcean i samarbeid om å utføre miljøstudier offshore
Grunnrenteskatt: Verft taper oppdrag for 700 millioner
SSAB gjør endringer etter nabo-klager
Otto Olsen sikter mot å bli CO2-nøytrale med solcellepanel
Gruvebil laget av fossilfritt stål
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.141