23948sdkhjf

Boris Johnson ønsker å øke tollsatsene på importert stål

Det er forventet at Boris Johnson vil bryte internasjonal lov for å beskytte jobber i Storbritannia. Det skal gjøres ved å øke tollsatsene på importert stål.

Det er Financial Times som skriver at den britiske statsministeren har lansert planene om å utvide ekisterende toll-avgifter på stål som importeres til landet.

Stålet som det er snakk om kommer i hovedsak fra utviklingsland og Kina. Boris Johnson ønsker å utvide tollavgiftene for ytterligere to år.

Forhindre stål-flodbølge

Det er også forventet at han vil utvide importgrensene til andre land – primært utviklingsland - for å forhindre det som kalles en flodbølge av importert stål.

Den britiske stålindustrien ønsker forslaget velkommen, og Gareth Stace, som er direktør for paraplyorganisasjonen UK Steel, sier at forslagene vil beskytte industrien, og at USA og EU-markedene vil være skjermet i flere år framover.

Fortsatt høye stålpriser

På den annen side vil forslagene fra Johnson innebære at stålprisene fortsatt vil være høye, høyere enn det de ellers ville vært.

Det er flere land som nå stiller spørsmålstegn ved om Boris Johnsons forslag vil være lovlig ifølge internasjonal rett. Dette gjelder blant annet Brasil og Kina.

KIlde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11