23948sdkhjf

Ukrainsk ståleier går til rettssak mot Russland

Ukrainas rikeste oligark, Rinat Ahkmetov, går til rettssak mot Russland. Han fremmer saken for den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

Ahkmetov er ikke bare Ukrainas rikeste oligark. Han er også majoritetseier i Metinvest, som er landets største stålprodusent.

Så lenge krigen har vart, har Russland ødelagt en rekke stålverk, kullgruver og andre industriområder i Ukraina. Det er dette nå oligarken nå ønsker å få prøvd for den internasjonale menneskerettighetsdomstolen.

Ønsker slutt på ødeleggelsene

- Flere stålverk, kullguver og annen industri i landet som er eid av Ahkmetov, har blitt både ødelagt og beslaglagt av russiske styrker, sier oligarken. Med rettssaken håper Ahkmetov at det blir en slutt på de russiske blokadene, plyndringene, ødeleggelsene og omgåelsen av korn og metaller, kommer det fram i en uttalelse fra oligarkens kapitalsystem.

- Rettssaken er ett av de første lovlige stegene mot Russland for å stanse landets pågågende kriminalitet, ødeleggelser og plyndring av Ukrainas ressurser, sier majoritetseieren i Metinvest.

Ondskapen må straffes

Han legger videre til at ondskap ikke gå ustraffet hen.

- Russlands kriminalitet mot Ukraina og vårt folk er uhyggelige, og de skyldige må holdes ansvarlige, sier han videre.

Før Russlands invasjon, var landets jern- og stål-industri en av de største industrisektorene i landet, og sto for nærmere 10 prosent brutto av landets innenlandsproduksjon. I tillegg sysselsatte denne delen av industrien mer enn 500.000 mennesker i leverandørkjeden.

Rettssaken kommer etter at Metinvest har bedt kundene om å ikke kjøpe produkter som er produsert ved deres fabrikk i Mariupol i frykt for at de har blitt stjålet av russiske styrker. Videre sier selskapet at mer enn 235 tonn stål som var produsert ved fabrikkene til Ilyich Steel og Azovstal, var blitt lagret før krigen var et faktum 24. februar. Om lag 28 tonn av disse var allerede lastet om bord på fire skip ved havna i Mariupol.

 Kilde: Steeltimes International

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Offshore Norge: Viktig å begrense fallet i produksjonen
Nordmenn flest positive til grunnrenteskatt
Plattform stengt ned ved en feiltakelse
Reach Subsea med oppdrag i Afrika
To skadet i eksplosjon på offshorefartøy
Råstål-produksjonen på stedet hvil
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.141