23948sdkhjf

65 mister jobben når Lerøy legger ned lakseslakteri

Ledelsen i selskapet mener at den såkalte trafikklysmodellen er årsaken til nedleggelsen av lakseslakteriet på Bømblo i Sunnhordland.

Lakseslakteriet i tettstedet Brandasund på Bømlo har 65 ansatte, og alle disse har nå fått beskjed om at de må finne seg noe annet å gjøre når Lerøy legger ned slakteriet om ett års tid.

Trafikklysmodellen årsak

Ifølge NRK skylder ledelsen i Lerøy på endringer i den såkalte trafikklysmodellen som bakgrunn for nedleggelsen. Modellen gir store kutt i fiskeoppdrett på vestlandet.

Derfor kan ikke Lerøy ha slakteri både i Brandasund og Austevoll,og har valgt å satse kun på Austevoll.

– Det har vært en tung beslutning å ta. Volumet er for lite til å ha optimal produksjon begge steder. Dette er en utfordrende region, som nå for andre gang har fått nedtrekk som følge av rødt lys i trafikklyssystemet. Vi ser dette som et nødvendig grep for å sikre konkurransekraft, sier samfunnskontakt i Lerøy Seafood Group ASA, Krister Hoaas, til NRK.

Strekke seg langt for de berørte

Han legger til at selskapet vil strekke seg langt for å redusere usikkerheten for de som blir berørt av nedleggelsen i et håp om å sørge for videre arbeid.

Trafikklysordningen går i korthet ut på å sørge for en for forutsigbar og bærekraftig vekst i havbruksnæringen. Fargen settes ut fra hvordan lakselusen påvirker villaksen i området. Det avgjør om oppdretterne i området får lov til å vokse, eller må kutte produksjonen.

 

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125