23948sdkhjf

Speira sommerstenger, men likevel mye arbeid ved bedriften

Speira i Holmestrand skal holde sommerstengt i tre uker. Men det vil likevel være full aktivitet ved valseverket.

Om lag 200 personer er nemlig leid inn for å sette inn en ny hovedmotor på varmvalsen og gjøre fundamentarbeid for en ny støtovn som skal øke produksjonen.

Det skriver Jarlsberg Avis.

I juni i fjor solgte Hydro valseverkene i Holmestrand og Karmøy til det amerikanske selskapet KPS Capital Partners, og verkene skiftet navn til Speira.

Rekord i fjor

Før salget var valseverket i Holmestrand meget lønnsomt, og i fjor satte bedriften årsrekord med 95.085 tonn solgt aluminium.

– Eierne våre og konsernledelsen ser at vi gjør det bra i Holmestrand. Derfor satses det på framtidsrettede investeringer som gir oss muligheten til ytterligere vekst, sier teknisk sjef Bård Kristiansen i Speira Holmestrand til Jarlsberg Avis.

80 tonn valsemotor

Valseverket i den i Vestfold-byen skal i sommer holde stengt i tre uker. Men det skjer likevel nok ved bedriften. 200 mann er nemlig leid inn for å sørge for at motoren til varmvalsen som kom til bedriften i fjor høst, skal monteres. Motoren veier 80 tonn og har en diameter på 3,7 meter. Når den er ferdig montert vil den kunne ta ut 10 til 15 prosent mer kraft enn den gamle.

Også en en ny ovn skal på plass, og den vil øke produksjonen med 6.000 tonn. Den skal etter planen være i drift fra januar 2023. Denne ovnen skal også monteres i sommer.

Kristiansen forteller til lokalavisa at det er mye spesialisert arbeid som skal gjøres i sommer, og det er blant annet leid inn 24 tyske arbeidere som skal oppgradere ovnen.

Ansetter flere

Speira Holmestrand skal også ansette flere, i første omgang 12 nye, hvorav ni skal jobbe i støperiet. Bedriften har for tiden 420 ansatte.

Kilde: Jarlsberg Avis

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11